Stabil vinst för BIK Karlskoga

By on 2 oktober, 2024

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Nybro Vikings IF hemma i Nobelhallen för den femte omgången av Hockeyallsvenskan 2024/2025.

Karlskoga kom till matchen obesegrade och på en andraplats i tabellen ville vinna för att kanske komma ifatt Björklöven. Nybro å andra sidan väntade fortfarande på första vinsten.

Den första perioden blev jämn och tuff där båda lagen pressade hårt men där det var en viss fördel för Nybro. Det var också Nybro som i den 17 minuten kunde ta ledningen 0-1, Karlskoga jobbade efter målet hårt för en kvittering men Nybro kunde gå till pausvila met en 1-0 ledning.

Det var ett helt annat Karlskoga som kom ut i den andra perioden och fullkomligt tog över spelet. Redan i den 22 minuten kunde hemmalaget kvittera 1-1 genom Stelio Mattheos. Karlskoga fortsatte sedan sitt starka spel och kunde i den 24 minuten ta ledningen genom Simen Andre Edvardsen 2-1. Efter detta tog Nybro en timeout vilket skulle visa sig inte gjorde någon större skillnad, för i den 27 minuten kunde Kalle Jellvert utöka Karlskogas ledning till 3-2. Karlskoga var dock inte nöjda än så i den 34 minuten gjorde Eskild Bakke Olsen sitt första mål i matchen och 4-1 till hemmalaget. Det blev inga fler mål i den andra perioden som slutade 4-0 till Karlskoga.

Tredje perioden blev långsammare än den andra, men Karlskoga gjorde det jobbigt för Nybro och framför allt störde man deras uppspel i mittzon. I den 44 minuten kunde också Karlskoga göra 5-1 genom Simen Andre Edvardsen som gjorde sitt andra mål för matchen. Det kändes att Karlskoga var ganska nöjda med resultatet och ägnade sig mestadels åt att hålla Nybro längs sargen och den terdje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Matchen slutade 5-1 till Karlskoga.

Stabil vinst från Karlskoga där man efter en helt okej förstaperiod kommer ut och fullkomligt kör över Nybro i den andra. Åter blir jag imponerad av Samuel Jonsson i Karlskoga målet som gör en riktigt bra match och jag börjar känna att mina farhågor under försäsongen kommer på skam nu. Men ingen är gladare för det än jag för nu kanske vi kan få sex inledande matcher utan förlust istället för fjolårets inledning.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 4 oktober borta mot IF Björklöven.