Reedeam-kursen gav många idéer

By on 26 september, 2024
Foto: Privat

En ögonöppnare som gav många konkreta idéer, Thiago Sasso gick en pilotkurs om produktutveckling för cirkulära flöden inom projektet Reedeam och är mycket nöjd.

– Kursen är fantastisk, säger han.

I sin roll som gruppledare inom forskning och utveckling på Scania valde Thiago Sasso att gå kursen Produkt, produktions- och affärsutveckling för cirkulära flöden, som han fick tips om internt på företaget. 

— Kursen var utformad på ett sätt som gjorde att jag kunde genomföra den samtidigt som jag arbetade, vilket var fantastiskt. Vi hade superkompetenta föreläsare med gedigna utbildningsbakgrunder och erfarenheter av att jobba med cirkulära flöden, berättar han.

Thiago Sassi uppskattade också det praktiska upplägget.

— Plattformen och sättet materialet delades på var ett stort plus, den bästa metoden jag någonsin sett. Efter varje session gjordes ett sammanfattande material tillgängligt, tillsammans med fler referenser som vi kunde läsa om vi ville gå djupare in i ett specifikt ämne.

Har redan fått nytta av kunskaperna i jobbet

Mattis Wintélius, mjukvaruutvecklare och -testare på Epiroc, och Thiago Sasso, gruppledare inom forskning och utveckling på Scania, är två av deltagarna på kurserna inom Reedeam – kompetensutveckling för industrins gröna omställning.
Bild: Privat

Thiago Sassi fick många nya idéer redan under kursens gång. I dag har han ett nytt jobb inom fordonssektorn, där han har nytta av kunskaperna från kursen. Framför allt uppskattar han att han fått med sig ett nytt sätt att tänka, där han vågar ifrågasätta de gamla metoderna för produktutveckling.

— Det som jag kommer att bära med mig för alltid är ett mindset som påverkar hur jag gör saker, på ett positivt sätt.

Vad har du för tips till andra som funderar på att gå en kurs inom Reedeam? 

— Det här är kurser som fungerar smidigt att kombinera med din arbetsrutin. Avsätt tid för att verkligen kunna fokusera på föreläsningarna. Kom öppensinnad för att kunna bli överraskad och redo att göra skillnad. Efter kursen kommer du att se möjligheter överallt, säger Thiago Sassi.

”Samhället som helhet behöver mer kunskap om cybersäkerhet” 

En annan fråga som blir allt viktigare i samhället är cybersäkerhet, speciellt med tanke på att allt fler enheter blir uppkopplade och därmed sårbara. För att möta denna fråga ger Reedeam kursen Cybersecurity for the Internet of Things. Mattis Wintélius, mjukvaruutvecklare och -testare på Epiroc, fick reda på kursen via Örebro universitets Smarter-program och valde att söka.

— Jag tycker att säkerhet är intressant, och det är något samhället som helhet behöver få mer kunskap om. Kursen gick igenom hur uppkopplade enheter kan ha bristfällig säkerhet, som påverkar andra delar av nätverket. Vi fick också kunskap om hur man kan förbättra säkerheten på IoT-enheter och i nätverk, säger Mattias Wintélius.

Reedeam – kompetensutveckling för industrins klimatomställning

Reedeam är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet, Mälardalens universitet, Örebro universitet och 20 industriföretag. Syftet är att samproducera kurser för att stödja industrins klimatomställning, det är ett femårigt projekt som finansieras av KK-stiftelsen.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Universitet

You must be logged in to post a comment Login