Prestigefylld vinst för BIK Karlskoga mot Örebro HK

By on 14 augusti, 2024
Bild: BIK Karlskoga/Örebro HK

I den första träningsmatchen inför ishockeysäsongen, ställdes inga mindre än BIK Karlskoga och Örebro HK mot varandra i Nobelhallen. Bägge lagen har precis inlett isträningen och det kunde vara svårt att komma igång.

Den första perioden blev en startup för bägge lagen, där man helt enkelt kände på varandra i 20 minuter.

Islossningen kom i den andra perioden, där det i första hand var Karlskoga som var det dominerande laget under första halvan där de tog ledningen med 2-0. Örebro ryckte upp sig en aning och reducerade till 1-2 i den tionde, ett mål som mer eller mindre gjorde att hemmalaget ryckte upp sig. I slutet av den andra utökade Karlskoga till 3-1, för att hålla det resultat tiden ut.

I den fjärde minuten i den tredje perioden blev en domare pååkt, där han drog hårt i isen där han fick utgå och matchen fortsatte med tre domare. I den femte minuten knaprade Örebro in på Karlskogas ledning när man reducerade till 2-3, efter bra tryck mot hemmalagets kasse. Örebros offensiv kom inte igång, där Karlskoga tog sig tillbaka och utökade till 4-2 i den elfte minuten. I slutet av matchen när det såg ut som om Karlskoga hade tappat den energi som man tidigare hade haft kunde Örebro spela ut på ett annat sätt, det gjorde att Örebro kunde slå in ytterligare en reducering till 3-4 i den 17 minuten.

Örebro plockade ut målvakten i med ett par minuter kvar i jakten på kvittering och förlängning av matchen, ett drag som inte föll väl ut och det var BIK Karlskoga som vann derbyt.

Det här var ingen direkt värdemätare för bägge lagen, men väl en kul match om man ser till historiken mellan bägge lagen även om det var länge sedan man möttes i Hockeyallsvenskan där rivaliteten alltid var på topp. Men det märktes att Karlskoga ville mer än Örebro, då det var de som var hetare och framförallt ivrigare i de flesta lägena.

Örebro hade med sig många fans till Nobelhallen, något som drog upp stämningen.