Pressade Örebro SK tog tre poäng

By on 18 september, 2024

Under onsdagen tog Örebro SK emot Sandvikens IF hemma på Behrn Arena i den 23 omgången av Superettan 2024.

Örebro som förlorade senast borta mot Trelleborg var piskade att ta poäng för att ha en möjlighet ta sig upp från den kvalplats man befann sig på. Sandviken å andra sidan spelade senast oavgjort mot Skövde och behövde en vinst för att kunna slå sig in i topptrion.

Det var Sandviken som styrde spelet under stora delar av den första halvleken och pressade Örebro hårt. Dock hade bortalaget svårt att få till sina avslut och det blev bara tre avslut som var farliga, men då gick två av dem i ribban. Örebro å andra sidan ägnade sig mestadels åt försvar, men när man kom upp så fick man faktiskt till farliga lägen som tre hörnor mot noll för Sandviken. Första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken fortsatte med Sandviken att stå för bollinnehavet men med fortsatta problem med avsluten. I den 69 minuten bytte Örebro in Hamse Ali Shagaxle och minuten senare kunde han ta emot en passning från Kalle Holmberg och sätta 1-0 för hemmalaget, hans första mål i Örebro tröjan. Efter målet pressade Sandviken åter Örebro, men Örebro försvarade bra och Malte Påhlsson i målet storspelade så matchen slutade 1-0 till Örebro. detta efter några dramatiska minuter på slutet.

Skön vinst i en match där Örebro mestadels fick ägna sig åt försvar, men med Shagaxles premiärmål i laget kunde man tillslut vinna. För övrigt var Malte Påhlsson i målet riktigt bra med flera högklassiga räddningar som slutligen räddade de tre poängen. Nu gick man upp på en elfte plats i tabellen och fick lite luft till kvalplatsen som dock fortfarande är ett påtagligt spöke.

Nästa match spelar Örebro SK på måndag den 23 september borta mot Oddevold som för närvarande innehar kvalplatsen.

Matchfakta Örebro SK vs Sandvikens IF.

• 70 minuten Mål Örebro, Hamse Ali Shagaxle 1-0.

Matchen slutade Örebro SK 1 vs Sandvikens IF 0.