Örebros försvar höll inte måttet

By on 27 augusti, 2024
Bild: Örebro SK

Örebro SK tog sig an Utsiktens BK på Bravida Arena i Göteborg i den 20 omgången av den riktigt tajta Superettan, vinst och man hade man tagit bra många kliv uppåt i tabellen. Örebro gjorde en bra insats framåt, men man förlorade matchen på defensiven och inte på domaren.

Med 15 spelade minuter hade Örebro inte lyckats skapa något av värde, där spelet såg trubbigt ut och det var Utsikten hade ett visst övertag. Över tid löstes Örebros spel upp sig, och man började ta mer mark. I den 25 minuten efter att ha visat upp ett fint spel, kom Örebros ledningsmål. Det efter ett fint lyft in i Utsiktens straffområde, där Ahmed Yasin mötte fint med pannan och kunde nicka in bollen. Ett mål som gav Örebro bra energi, och nu låg man på ordentligt.

En stund efter det fick målskytten Yasin en känning och satte sig ner för omplåstring, ett uppehåll som gjorde Utsikten gott. När spelet återupptogs var det hemmalaget som tryckte på hårdast, det ledde till en kvittering till 1-1 i den 34 minuten. Ett mål som inte bekom Örebro direkt mycket, där man kom tillbaka med bra offensiv framåt.

Som sagt bra framåt men en aning svajigt bakåt, i den 40 minuten kom Utsikten upp i ett ytterligare farligt anfall. Där man först sköt bollen i ribban, därefter kunde Predrag Randelovic slå in 2-1 på returen och nu hade Utsikten vänt på matchen.

Örebro fortsatte att trumma på och testade Utsiktens försvar, i den 44 minuten fick Samuel Kroon en chans men prickade stolpen. När första halvlek var spelad var Örebro i underläge, efter 45 händelserika minuter.

Det böljande spelet från första halvleken fortsatte i den andra, där Örebro fortsatte med sin offensiva fotboll. I den 59 minuten utökade Utsikten sin ledning till 3-1, men Örebro svarade i tio minuter senare när Erik Andersson reducerade till 3-2. Nu var Örebro det jagande laget där man gav allt för att komma ifatt, i den 86 minuten var Örebros Jesper Modig riktigt nära men hemmalagets målvakt fick tag på bollen.

Örebro fortsatte att trycka på, som tilltog i styrka desto närmare slutet man kom. Under tilläggstid en på fem minuter fick Utsikten nu koncentrera sig på försvar, ett försvar som höll tiden ut och Örebro förlorade matchen.

Örebro visade upp en riktigt bra offensiv sett under 90 minuter, där man skapade fina kombinationer framåt. Kombinationer som även gjorde att man kunde skapa vassa chanser, chanser som skulle kunna ha genererat till fler mål om både skärpa och viss tur hade funnits. Att man förlorade den här matchen berodde helt klart på mediokra defensiven man visade upp, ett försvar som inte riktig hängde med och man öppnade upp sig alldeles för mycket.

Patetiskt att man under intervjun började gnälla på domaren, om man i Örebro istället kunde koncentrera sig på att alla lagdelar gör sitt så hade det varit tre poäng i den här matchen och ett bra mycket bättre tabelläge. Som det ser ut nu så har man bara två poäng ner till Gefle på 14 plats, skärpning så slipper man stressen att ens behöva tänka på både negativt kval som risken att åka ut direkt.

I den 21 omgången av Superettan 2024 väntar nu GIF Sundsvall på Behrn Arena för Örebro SK, ett Sundsvall som ligger näst sist med två poäng upp till negativt kval. Ett lag som garanterat är desperata i sin jakt på poäng, där får Örebros försvar något att bita i. Men å andra sidan är man ganska starka på hemmaplan, hoppas bara att man förstår allvaret i såna här matcher också. För jag vill inte se Örebro SK svenska seriesystemets tredje division, man har i mina ögon redan sjunkit alldeles för lågt!