Örebro SK vann ödesmatchen

By on 29 juni, 2024

Under lördagen tog Örebro SK sig an GIF Sundsvall i den 14 omgången av Superettan 2024.

Örebro spelade oavgjort senast hemma mot Trelleborg och var sugna på en trepoängare i denna måstematch. Sundsvall å andra sidan förlorade mot Brage borta och hade inte vunnit sedan i april.

Det var Sundsvall som fick bäst start i den första halvleken och skapade flera farliga chanser. Även Örebro hade några chanser men det var trots allt Sundsvall som hade de vassaste, bortalaget kunde trots det i den 37 minuten sätta 0-1 genom Samuel Kroon. Fler mål blev det inte i den första halvleken som slutade 1-0 till Örebro.

Örebro jobbade på bra i den andra halvleken och lyckades till stor del med sin ambition att hålla bollen inom laget. Dock som så ofta är fallet när man försöker bevaka en ledning så kunde Sundsvall i den 79 minuten kvittera. Det skulle dock bara dröja två minuter innan Peter Gwargis kunde åter ge ledningen till Örebro 1-2 i den 81 minuten. Men Örebro var inte riktigt klara än för i den 95 minuten med bara sekunder kvar på klockan kunde Kalle Holmberg fastslå slutresultatet till 1-3 och vinst för Örebro.

Skönt att laget kunde ta sig samman och se till att berga de viktiga tre poängen, nu kunde man åter skapa lite luft ned till de lägsta regionerna och som ÖSK suporter är man van att hoppas på en vändning i mål konjunkturen. Nu är det i alla fall sommaruppehållet och vi får hoppas på att denna match kan vända den hitintills miserabla säsongen.

Nästa match spelar Örebro SK den 20/7 hemma mot Örgryte IS.

Matchfakta GIF Sundsvall vs Örebro SK

• 37 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 0-1.
  • 79 minuten Mål Sundsvall, Johan Bengtsson 1-1.
  • 81 minuten Mål Örebro, Peter Gwargis 1-2.
  • 95 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-3.

Matchen slutade GIF Sundsvall 1 vs Örebro SK 3.