Örebro SK vann klart mot Gefle IF

By on 17 augusti, 2024

Under lördagen tog Örebro SK emot Gefle IF hemma på Behrn Arena för de 19 omgången av Superettan 2024.

Örebro förlorade senast borta mot Örgryte och behövde fortsatt poäng för att hålla sig borta från bottenstriden. Gefle å andra sidan hade förlorat sina två senaste matcher med 4-0 så de ville verkligen vända trenden.

Det var Örebro som tog kontroll över matchen när man på en kontring efter 45 sekunder kunde ta ledningen genom Victor Backman 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att trycka på och Gefle hade inte mycket att komma med offensivt. I den 27 minuten fick åter Örebro en vass chans där Yasin först sköt två gånger innan bollen gick till Backman som kunde servera Kalle Holmberg en fin passning som han tryckte upp i nättaket och 2-0 till Örebro. Gefle var aldrig riktigt nära i den första perioden som slutade 2-0 till Örebro.

Örebro fortsatte att förde spelet i den andra halvleken och i den 58 minuten var det åter dags för Kalle Holmberg som satte 3-0 i nätet bakom Gefle målvakten. Gefle gav dock inte upp trots uppförsbacken och i den 81 minuten kunde bortalaget tråckla in en reducering 3-1. Gefle tryckte på efter målet, men 95 minuten kunde Elias Barsoum rycka sig loss och ensam mot målvakten satte han 4-1 till Örebro. Matchen slutade 4-1 till Örebro.

En skön comeback för Victor Backman med ett mål och en assist, även skönt för Elias Barsoum som fick göra sitt första mål för säsongen. Det känns lite märkligt vilken skillnad det är på laget när man pratar borta respektive hemma matcher, där man bara förlorat två hem men bara vunnit en borta. Nu ligger man på en tiondeplats i tabellen, men det skiljer fortfarande bara fem poäng till nedflyttningsplats.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdag den 27 augusti borta mot Utsiktens BK.

Matchfakta Örebro SK vs Gefle IF

• 01 minuten Mål Örebro, Victor Backman 1-0.
  • 27 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 2-0.
  • 58 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 3-0.
  • 81 minuten Mål Gefle, Jacob Hjelte 3-1.
  • 95 minuten Mål Örebro, Elias Barsoum 4-1.

Matchen slutade Örebro SK 4 vs Gefle IF 1.