Örebro SK spelar Svenska Cupen i vår

By on 20 augusti, 2024

Under tisdagskvällen var det dags för Örebro SK att spela kvalmatch till Svenska Cupen borta mot Sollentuna FK från division ett.

Vid vinst var alltså vinnande lag klara för spel i Svenska Cupens grundspel och matchen skulle avgöras om så genom förlängning eller straffar. Örebro hade sju förändringar i startelvan jämfört med matchen man vann hemma mot Gefle senast.

Örebro dominerade spelet i den första halvleken men spelade slarvigt med många felpassningar, det var dock Örebro som kunde vända efter just en sådan bortskänkt chans och Samuel Kroon kunde sätta 0-1 till bortalaget. Efter målet fortsatte spelet som tidigare med Örebro dominans och slarvigt passningsspel, och i den nionde minuten kunde ett misslyckat inlägg från Oskar Käck segla in vid bortre stolpen och 0-2 till Örebro. Spelet fortsatte som tidigare och Örebro hade svårt att skapa något, man lyckades dock skänka bort några riktigt vassa situationer till Sollentuna vilka dock inte fick till avsluten. Första halvlek slutade 2-0 till Örebro.

I den andra halvleken satsade verkligen Sollentuna för att få till en reducering samtidigt som Örebro kändes som om man bara ville spela av matchen. Sollentuna hade flera chanser redan tidigt i halvleken men hade fortfarande svårt med avsluten och detta samtidigt som Malte Påhlsson storspelade så målen uteblev. I den 70 minuten bytte Örebro in Kalle Holmberg och Yasin, kanske för att väcka övriga laget för nu var det mycket Sollentuna. Någon större effekt från Kalles och Yasins inhopp fick vi inte se, men Malte Påhlsson såg till att det inte blev fler mål och Örebro spelar Svenska Cupen till våren.

Ingen bländande insats från Örebro, men man gör jobbet och vinner med 2-0. Det kanske inte är så konstigt om laget var lite osynkat när man bytt ut sju startspelare i laget.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdag den 27 augusti borta mot Utsikten.

Matchfakta Sollentuna FK vs Örebro SK

• 07 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 0-1.
  • 09 minuten Mål Örebro, Oskar Käck 0-2.

Matchen slutade Sollentuna FK 0 vs Örebro SK 2.