Örebro SK Södra Klarade oavgjort mot Umeå IK

By on 21 september, 2024

Under lördagen tog Örebro SK Södra emot Umeå IK hemma på Grönpepparparkens IP i den 20 omgången av Elitettan 2024.

Örebro spelade oavgjort senast hemma mot Eskilstuna och behövde fortsatt poäng för att hålla sig borta från bottenstriden. Umeå hade bara en vinst på de fem senaste matcherna och hade troligtvis försuttit sin chans till att n å uppflyttningsplatserna.

Det var Umeå som tog tag i spelet direkt från start, men hade problem med Örebros högt ställda försvarsspel och bortalaget fick det svårt att komma till avslut. Istället var det Örebro som lite ur luften trollade fram chanser och i den elfte minuten kunde hemmalaget också ta ledningen 1-0 genom Grace Wallin. Sen skulle det bara dröja cirka två minuter innan Cornelia Karlsson återupprepade bedriften och utökade Örebros ledning till 2-0. Nu började Umeå verkligen jaga reducering, men med bra försvar och en hel del tur lyckades hemmalaget hålla nollan detta trots att Umeå den sista kvarten hade ett massivt tryck mot Örebros mål. Umeå hade också åtta hörnor i den första halvleken men trots det slutade den 2-0 till Örebro.

I den andra halvleken fortsatte Umeå at jaga kvittering, och i den 57 minuten fick bortalaget utdelning då man kunde sätta 2-1. Efter målet fortsatte Umeå att trumma på med hög press mot Örebro och i den 75 minuten kunde bortalaget kvittera när Alexandra Sandström gjorde sitt andra mål för dagen 2-2. Nu gick Umeå för vinst men trots flera chanser så lyckades Örebro hålla undan bortalaget och matchen slutade 2-2 vilket får ses som en vinst för Örebro.

Jag tycker Örebro gör en bra insats totalt, men utan en hel del tur hade resultatet kunnat se helt annorlunda ut. Nu ligger man fem poäng före Lidköping på kvalplats så även om man har en match mer spelad så finns det i alla fall lite luft.

Nästa match spelar Örebro SK Södra på söndag den 29 september borta mot IK Kalmar.

Matchfakta Örebro SK Söder vs Umeå IK

• 11 minuten Mål Örebro, Grace Wallin 1-0.
  • 13 minuten Mål Örebro, Cornelia Karlsson 2-0.
  • 57 minuten Mål Umeå, Alexandra Sandström 2-1.
  • 75 minuten Mål Umeå, Alexandra Sandström 2-2.

Matchen slutade Örebro SK Söder 2 vs Umeå IK 2.