Örebro SK rånade Oddevold på en poäng

By on 23 september, 2024

Under måndagen tog Örebro SK sig an IK Oddevold på bortaplan i den 24 omgången av Superettan 2024.

Örebro som vann senast hemma mot Sandviken behövde tre poäng för att fortsätta hålla sig från kvalplatsen. Oddevold å andra sidan spelade oavgjort senast borta mot Helsingborg och befann sig inför matchen på kvalplats.

Den första halvleken var ingen rolig historia då båda lagen var mer rädda för att förlora än vad man ville vinna. Var det något lag som var bättre än det andra så får jag nog säga Oddevold då de avslutade lite starkare. Första halvleken slutade 0-0.

Den andra halvleken började inte bättre än den första och Oddevold behöll det lilla spelövertag de hade i slutet av första halvlek. I den 59 minuten fick Yasin gå ut med skadekänning i låret och Shagaxle kom in. Spelet fortsatte vara bedrövligt men där det var Oddevold som stod för de få målchanser som var, hemmalaget hade också fördelen att de spelade mot samma mål som Örebro spelarna helst spelade bollen mot. På något magisk vis kunde dock Örebro hålla nollan mest tack vare Malte Polson i målet. Matchen slutade 0-0.

Detta var en riktigt dålig match och jag kan inte förstå hur Örebro kan känna behov av att passa hemåt så ofta som man gör, för jag tror att fler passningar går bakåt än framåt. Nu lyckades man komma undan med rån och stal med sig ett viktigt poäng.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 22 september mot Landskrona BoISS Hemma på Behrn Arena.

Matchen slutade IK Oddevold 0 vs Örebro SK 0.