Örebro SK lyckades inte entra målprotokollet

By on 31 augusti, 2024

Under lördagen tog Örebro SK emot GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena för den 20 omgången av Superettan 2024.

Örebro som förlorade senast borta mot Utsikten och behövde fortfarande tre poäng för att få lite luft till kvalplatsen. Sundsvall å andra sidan vann hemma mot Oddevold och behövde tre poäng för att ge sig själva chansen att lyfta från kvalplatsen. Det var gott om publik på plats då detta var årets gratismatch och vädret visade sig från sin bästa sida.

Det var Örebro som tog kommandot i matchen och förde spelet, men var som vanligt för trubbiga framåt. Trots att det stod 7-0 i avslut och 6-1 i hörnor till Örebro efter första halvleken så slutade den 0-0.

Den andra halvleken blev inte bättre och trots massivt spelövertag så kunde Örebro inte få in bollen i mål. Inte heller Sundsvall kunde pricka mål trots att man denna halvlek hade två avslut på mål. Efter 90 frustrerande minuter så visade resultattavlan fortfarande 0-0.

En enligt min mening mycket frustrerande match där lagets oförmåga att göra mål blev tydlig och kanske en av nycklarna till problemet. Nämligen att det här laget är långt mer rädda för att förlora än vad man vill vinna. Det syns ganska tydligt i valet av passningsvägar och speciellt i de matcher där man har ett klart spelövertag, valet blir nämligen alt för ofta en bakåtpass. Detta säger mig att spelaren är för rädd för att missa sin offensiva passning samt att man tvivlar på sin förmåga. Det här är ett system och lednings problem som måste adresseras om man drömmer om ett återinträdande i allsvenskan. Problemet är inte nytt utan har funnits länge och om man tänker efter, hur många spelare som lämnat ÖSK efter att ha underpresterat har inte sedan blommat ut i den nya klubben och blivit tongivande. Så en total omstrukturering av klubben verkar vara vad som behövs jag kan inte se det på något annat sätt.

Nästa match spelar Örebro SK på fredagen den 13 september borta mot Trelleborgs FF.

Matchen slutade Örebro SK 0 vs GIF Sundsvall 0-0.