Örebro SK höll inte mot Östers IF

By on 27 oktober, 2024

Under lördagen mötte Örebro SK Östers IF hemma på Behrn Arena i den 28 omgången av Superettan 2024.

Örebro som senast vann derbyt mot Degerfors jagade fortsatt poäng för att säkra fortsatt kontrakt i Superettan. Öster å andra sidan förlorade senast mot Varberg och behövde vinna om man skulle kunna peta ned Degerfors från förstaplatsen.

I den första halvleken hade Örebro ett stort bollinnehav men mycket svårt att komma till avslut. Det samma gällde för Öster men i den 29 minuten kunde Örebro bekante David Seger ge bortalaget ledningen 0-1. Örebro hade under halvleken några farligare målchanser men första halvlek slutade 1-0 till Öster.

Andra perioden såg mångt och mycket ut som den första där inget av lagen skapade särskiljt mycket men där nog Öster ändå hade de vassare. I slut minuten fick dock Örebro en frispark på straffområdeslinjen när en Öster spelare fick rött kort, men Alperud sköt högt över målet. Den andra halvleken slutade 0-0 och matchen slutade 1-0 till Öster.

Idag kändes avsaknaden av Kalle Holmberg tydligt då jag tycker att laget saknade lite av den tuffhet som man ändå brukar kunna visa upp, jag får känslan att han som lagkapten är en orsak till att man håller denna. Annars gör inte Örebro någon dålig match där man i stora delar lyckas med att föra spelet, däremot är man inte tillräckligt starka i boxen för att lyckas pressa in något mål. Detta är ett problem som man själva ger lösningen på gång på gång, när man går så måste man göra det till 100% och fylla upp med spelare i offensivt straffområde för att få chansen att göra mål. Detta gjorde man mot Degerfors där nog nyckeln var att man inte gick hela tiden utan valde sina tillfällen. Nu föll laget ned till en tiondeplats i tabellen så ingen ting är klart än, men man har sitt öde i egna händer fortfarande.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 3 november hemma på Behrn Arena mot Helsingborgs IF.

Matchfakta Örebro SK vs Östers IF

• 29 minuten Mål Öster, David Seger 0-1.
  • 100 minuten Rött kort Öster, Mattis Adolfsson.

Matchen slutade Örebro SK Söder 2 vs Umeå IK 2.