Örebro SK föll med uddamålet

By on 13 september, 2024

Under fredagskvällen var det dags för Örebro SK att ta sig an Trelleborgs FF på bortaplan för den 22 omgången av Superettan 2024.

Örebro som spelade oavgjort senast hemma mot Sundsvall var fortsatt i stora behov av poäng för att hålla undan från botten. Trelleborg å andra sidan vann senast borta mot Helsingborg och var sugna på en trepoängare för att kunna ta sig upp i topp femman.

Det var Trelleborg som började den första halvleken med stort övertag i bollinnehavet, trots det hade hemmalaget svårt att få till några större farligheter. I den tionde minuten var det dock Ahmed Yasin som kunde ge Örebro ledningen 0-1 efter att ha fintat Trelleborgs målvakt. Efter målet slappnade dock Örebro av och Trelleborg förstärkte sitt bollinnehav men lyckades trots det inte göra några fler mål. Den första halvleken slutade 1-0 till Örebro.

I den andra halvleken kom Trelleborg ut och förde spelet totalt och i den 59 minuten kunde hemmalaget kvittera 1-1. Trelleborg fortsatte att styra spelet men Örebro gjorde det svårt för dem att komma till avslut, men i den 70 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 2-1. Örebro satsade nu framåt för att få till en kvittering men lyckades inte få till avsluten och matchen slutade 2-1 till Trelleborg.

Ännu en uddamålsförlust från ledning för Örebro och det känns just nu som om Axen kommer få jobba hårt om man skall få ordning på alla de hjärnspöken som cirkulerar i truppen under bortamatcherna. Efter en relativt bra första halvlek så klappar man nästan igenom under den andra och får stora problem även med det som fungerade hyggligt under första halvlek, det vill säga försvarsspelet. Nu har man åter kniven mot strupen och det är långt ifrån klart att man skall spela i superettan nästa säsong.

Nästa match spelar Örebro SK på onsdag den 18 september mot Sandvikens IF hemma på Behrn Arena

Matchfakta Trelleborgs FF vs Örebro SK

• 10 minuten Mål Örebro, Ahmed Yasin 0-1.
  • 59 minuten Mål Trelleborg, Pierre Larsen 1-1.
  • 70 minuten Mål Trelleborg, Fredrik Martinsson 2-1.

Matchen slutade Trelleborgs FF 2 vs Örebro SK 1.