Örebro SK föll efter medioker insats

By on 12 augusti, 2024
Genrebild

Örebro SK är indragna i bottenstriden i allra högsta grad trots vinsten senast hemma mot Östersund, i kvällens match tog man sig an Örgryte IS med samma poäng men bättre målskillnad. En riktigt viktig på bortaplan där tre poäng skulle ge ÖSK ett andrum, en chans man inte tog när man föll med 1-3.

Örebro SK kom till spel borta mot Örgryte, med samma elva spelare som sist i vinstmatchen mot Östersund. Det var ett taggat ÖSK som startade matchen på ett bra sätt, där man tog tag i matchen och visade styrka med bra press som offensiva tendenser. Ett spel där Örgryte fick jobba en hel del defensivt, ett spel för Örebro som höll i fyra minuter.

Sen var det Örgryte som gällde, det var som dag och natt där hemmalaget fullkomligt tryckte ner ÖSK långt långt ner i banan. I den nionde minuten kom Örgrytes ledningsmål, det efter att ÖSKs defensiv inte var på rätt ställe. Efter målet sjönk tempot betänkligt, vilket gjorde att Örebro bjöds in matchen där man kunde återigen kunde skapa tryck mot hemmalagets defensiv, dock utan att skapa något av kvalitet.

Spelet jämnade ut sig, Örgryte tog tag i det mer och mer. När hemmalaget hade samlat kraft (som det såg ut) ökade de tempot, för att i den 19 minuten utöka till 2-0.

Två mål och en rejäl uppförsbacke ganska tidigt gjorde att Örebro växlade upp, inte på speciellt bra sätt. Man ökade varken tempo som spelkvalitet, istället gick man på den fysiska biten. Ett initiativ som ledde till att matchen blev mer och mer grinig desto närmare halvtidsvilan man kom, och inga mål blev det inte heller för Örebro.

Den andra halvleken startades bäst av Örgryte, där gästerna inte gavs många chanser. Örebro reagerade återigen med tajt och aggressivt spel. Den här gången efter att ha kommit upp i offensiv del i den 53 minuten, kunde man reducera till 1-2 genom Ahmed Yasin och hoppet var tillbaka.

Ett hopp som gjorde att man lyfte spelet från det fysiska, till att komma upp gång på gång spelmässigt där man skapade fina chanser framåt. I den 82 minuten när Örebro är uppe i anfall, får Örgryte tag i bollen och ställer om till en farlig kontring som slutar med straff för hemmalaget. Straffen orsakades av Örebros Valgeir Valgeirsson som inte alls hängde med, en straff som för övrigt ledde till 3-1 till hemmalaget med bara sex minuter kvar av ordinarie tid.

Sex minuter blev elva minuter med dem minuters tillägg, nu hjälpte inte det Örebro speciellt mycket som föll med 1-3 på Gamla Ullevi efter en ganska medioker insats.

Som sagt var så är det superjämnt i bottenstriden, lördag 17 augusti 2024 tar Örebro emot Gefle IF på Behrn Arena. Gefle ligger tre poäng bakom Örebro på en 14 plats och har antagligen en vilja att ta sig därifrån, något för Örebro att bita i kanske.

Matchfakta Örgryte IS vs Örebro SK

• 09 minuten, Mål Örgryte, 1-0 William Svensson.
  • 19 minuten, Mål Örgryte, 2-0 Noah Christeroffersson.
  • 53 minuten, Mål Örebro, 2-1 Ahmed Yasin.
  • 84 minuten, Straff Örgryte.
  • 85 minuten, Straffmål Örgryte, 3-1 Jonathan Azulay.

Matchen slutade Örgryte IS 3 vs Örebro SK 1.