Örebro SK föll efter kollaps

By on 28 juli, 2024

Under söndagen tog Örebro SK sig an Brage IK på bortaplan i den 16 omgången av Superettan 2024.

Örebro hade bara en förlust på de senaste fem matcherna, men också bara en vinst på bortaplan den här säsongen. Brage å andra sidan hade två vinster på de tre senaste matcherna, och hade bara förlorat en match på hemmaplanen under säsongen.

Den första halvleken blev en jämn historia där Brage hade ett vist övertag i bollinnehav, men där Örebro hade de vassare chanserna. Trots att Örebro hade de flesta chanserna så hade även Brage ett par vassa chanser, men den första halvleken slutade 0-0.

Andra halvleken såg i mångt och mycket ut som den första till att börja med, men det kändes som om Brage jobbade sig in i matchen mer och mer. Det var dock Örebro som hade de vassa chanserna, men i den 71 minuten fick Brage sig tilldömt en straff då bollen tog på en Örebrohand i straffområdet. Ieltsin Camões kunde kallt sätta 1-0 till Brage och Örebro fick jaga kvittering.

Efter målet måste Örebro fått en kollektiv hjärnblödning, för det slarviga spel man plötsligt presterade resulterade i att Brage i den 85 minuten kunde utöka till 2-0. Slarvet och det ofokuserade spelet fortsatte efter målet, och Brage kunde hålla nollan och vinna med 2-0.

Det är märkligt men jag undrar om ÖSK tränar med lite större mål än vad som spelas med på match, dessutom blir jag mörkrädd när jag ser hur laget rasar samman när man får ett mål emot sig. Nu halkar man ner på en 12 plats igen, och måste åter kriga för att klara fortsatt kontrakt. Jag kan tyvärr inte känna någon större optimism efter att ha sett lagets kollaps efter 1-0 målet.

Nästa match spelar Örebro SK fredag 2 augusti hemma mot Östersunds FK.

Matchfakta Brage IK vs Örebro SK

• 71 minuten Straff Brage, Ieltsin Camões 1-0.
  • 85 minuten Mål Brage, Adil Titi 2-0.

Matchen slutade Brage IK 2 vs Örebro SK 0.