Örebro SK FK tog viktiga tre poäng

By on 30 juni, 2024

Under söndagen tog Örebro SK Damer emot IFK Kalmar hemma på Grönpepparparken för den 12 omgången av Elitettan 2024.

Örebro som förlorade senast mot Eskilstuna behövde tre poäng för att ta steget ur det absoluta bottenträsket. Kalmar å andra sidan låg på en sistaplats i tabellen och behövde vinna för att ha en chans att säkra fortsatt kontakt i Elitettan.

Det var Örebro som dominerade den första halvleken med sitt bollinnehav och kunde i den tionde minuten sätta 1-0 genom Amelia Olofsson. Efter målet fortsatte Örebro att dominera spelet och i den 39 minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0 genom Ella Gunnarsson. Kalmat hade några gånger som de lyckades sticka upp på Örebros planhalva men det blev aldrig farligt och första perioden slutade 2-0 till Örebro.

Andra perioden fortsatte med fortsatt Örebro dominans och i den 49 minuten kunde Emelie Alfredsson utöka hemmalagets ledning till 3-0. Nu kändes det som om Örebro backade hem lite och Kalmar fick lite mer tid vid bollen, men några farligheter blev det inte direkt och matchen slutade 3-0 till Örebro.

Örebro gjorde det man skulle och avpolletterade jumbon utan några problem, nu gick man upp till en tiondeplats och är därmed för tillfället utanför bottenstriden. Nu gäller det att lyfta med sig det här spelet till nästa helg då man på lördag den 6 Juli möter Mallbackens IF på bortaplan.

Matchfakta Örebro SK FK vs IFK Kalmar

• 10 minuten Mål Örebro, Amelia Olofsson 1-0.
  • 39 minuten Mål Örebro, Ella Gustafsson, 2-0.
  • 59 minuten Mål Örebro, Emelie Alfredsson.

Matchen slutade Örebro SK FK 3 vs IFK Kalmar 0.