Örebro SK FK orkade inte hela vägen

By on 11 maj, 2024
Arkivbild

Örebro SK Dam tog sig an Jitex BK i Elitettan 2024 under lördagen, en match man spelade i den sjätte omgången på bortaplan. Det blev en match man började bra, men man orkade inte hela vägen.

Det var ett Örebro som började matchen an aning trevande, och i den sjunde minuten hade Jitex tagit ledningen. Men man lät sig inte nedslås för det, istället jobbade man in sig i matchen för att ta tag i spelet. Det ledde till att  bara sju minuter senare hade kvitterat, 1-1 gjordes av Moa Arlebo. Med målet i ryggen tryckte man på ordentligt och radade upp chanser, ett av dem kunde Grace Wallin förvalta och så var Örebro i ledning med 2-1.

Nu hade Örebro slagläge och man visade upp ett riktigt bra spel, men hemmalaget jobbade sig sakta men säkert in sig i matchen. I slutet av första halvlek så hade man halkat efter där Örebro istället fick koncentrera sig på att jaga boll. I de absolut sista minutrarna av första halvan kunde Jitex kvittera, tråkigt för Örebro som hade fram till dess stått för en bra insats. När man gick till pausvila var det oavgjort.

Redan från start i den andra halvleken var det Jitex som visade bäst spel, även om Örebro försökte hänga med. Nu handlade mer om att bevaka det oavgjorda resultatet, något som i alla fall kunde ge en poäng. Men nu ville hemmalaget något helt annat, och desto längre tiden gick desto mer tog Jitex över. I den 80 minuten kom ledningsmålet för Jitex, och i den 84 minuten kom även 4-2 målet. Just 4-2 målet var det tredje för Jitex Amanda Ebbesson, ett hattrick som blev slutresultatet.

Örebro hade en riktigt riktigt bra period i den första halvleken där man spelade mycket bra, man skapade chanser och var nära många gånger att få in bollen. Men nu spelar man inte fotboll i ca 20-25 minuter, det handlar om att hålla i 90 minuter och det var man långt ifrån. Nu kanske vädret spelade in med ganska hög värme och en sol som låg på, det gör att man tappar energi. Men det ska man klara av om man vill vara med och leka på hög nivå.

I den sjunde omgången möter Örebro SK FK på Grönpepparparkens IP Bollstanäs SK, det gör man lördag 8 maj 2024.

Matchfakta Jitex BK vs  Örebro SK FK

• 07 minuten, Mål Jitex, 1-0 Amanda Ebbesson.
  • 14 minuten, Mål Örebro, 1-1 Moa Arlebo.
  • 37 minuten, Mål Örebro, 1-2 Grace Wallin.
  • 45+1 minuten, Mål Jitex, 2-2 Amanda Ebbesson.
  • 80 minuten, Mål Jitex, 3-2 Klara Svensson Senelius.
  • 84 minuten, Mål Jitex, 4-2 Amanda Ebbesson.