Örebro HK vann välförtjänt mot Malmö

By on 29 augusti, 2024

Örebro möter i sin tredje träningsmatch Malmö i Borås, Örebros målvakt Jonas Arntzen är på landslgsuppdrag. Vilket gör att junioren Herman Liv får chansen att starta matchen i målet, det ska tilläggas att Herman är 17 år och fyller 18 på måndag.

Något som Örebro HK inte har visat upp under två första träningsmatcherna är en bra offensiv, något man visade redan från start att man hade ändrat på. Det blev en svängig inledning under de fem inledande minuterna där det bjöds på hawaiihockey, sen tog Örebro över där man styrde och ställde lite som man ville. Men man kom inte till några riktigt vassa målchanser, första perioden slutade 0-0.

Örebros finns spel höll i sig i den andra perioden, där även avsaknaden av skarpa lägen fortsatte. Desto längre tiden gick jämnades spelet ut sig, och i den tionde minuten kunde Malmö ta ledningen. Örebro studsade tillbaka, tog tag i spelet och i den 13 minuten kom kvitteringen till 1-1 genom David Quenneville.

Strax efter drog Malmö på sig en utvisning och Örebro fick spela i powerplay, i 16 minuten utökade Patrik Karlkvist ledningen till 2-1. När andra perioden var färdigspelad hade man både kvitterat och tagit ledningen, 2-1 till Örebro.

I den tredje perioden som farten drogs upp ordentligt från bägge lagen, Örebro var med på noterna. Men med farten kom även det slarviga spelet, där inga direkt bra chanser skakades fram. I den 17 minuten åkte Örebro på en utvisning, i samband med den plockade Malmö ut målvakten i jakten på kvittering.

Något som straffade när Malmö tappade puck vid blå, där Milton Oscarsson snappade upp pucken för ta sig förbi och fram till i öppet mål slå in Örebros tredje mål. När slutsignalen ljöd var det Örebro som stod som segrare, 3-1 vann man med.

Det här var en bra match sett till Örebros insats framåt, nu var man mer påslagna där man mötte högre upp i banan och tog tag i spelet på ett annat sätt. Kanske berodde det på att man hade junioren Herman Liv i målet, för när Malmö väl anföll så räddade utespelarna mer puck än Herman, i alla fall under den första perioden. Äntligen kom målen också, välförtjänta sådana också sett till spelbilden.

Herman Livs insats i mål, godkänd kanske. Mest på grund av att han egentligen inte behövde göra några lite mer avancerade räddningar, samt att när tempot drevs upp så såg han inte ut att riktigt hänga med. Saker som antagligen kommer att lösa sig över tid.

Skönt med vinst för Örebro i den tredje träningsmatchen, redan på lördag 31 augusti i den fjärde träningsmatchen tar Örebro sig an Djurgårdens IF.