Örebro HK vann på straffar mot Brynäs IF

By on 20 augusti, 2024
Bild: Brynäs IF/Örebro Hockey

I den andra träningsmatchen för säsongen mötte Örebro HK Brynäs IF i Sandviken, det här var den andra efter att ha förlorat den första borta mot BIK Karlskoga i Nobelhallen. Det blev en ganska fartfylld inledning på matchen, inte sådär trevande och sökande som det kan bli när det kommer till försäsongsspel.

Bägge lagen drog på sig utvisningar unde de fem första minutrarna, först Brynäs som inte gav någon utdelning för Örebro. I den tredje minuten kom Örebros första följt av den andra ca 25 sekunder senare, vilket gjorde att man fick spel tre mot fem. Örebro klarade av underläget bra, och man var fortsatt nollat.

Efter utvisningarna var det fortsatt Brynäs som hade ett visst övertag, desto längre spelet pågick desto mer nedtryckta blev Örebro. I den tolfte minuten åkte Brynäs på en utvisning, en chans som Örebro inte tog där man istället visade upp ett slarvigt spel utan att komma till en riktig chans.

I den 15 minuten kom matchens första mål, ganska överraskande var det Örebro som gjorde det. Målet kom efter en spelvändning från egen zon, snabbt och rakt upp där Mastomäki till sist slog in pucken. Målet gjorde att Brynäs offensiv kom av sig och spelet jämnade ut sig.

Det gjorde att i den 17 minuten kom Örebros andra mål, det var Emil Larsson som stod bakom det. I slutet av inledningsperioden var det Örebro som förde spelet, när man gick till den första periodvilan hade man en tvåmålsledning

Andra perioden inleddes av ett jämnt tajt spel med hög intensitet, där spelet böljade fram och tillbaka. I slutet av den sjunde minuten åkte Brynäs på en utvisning, ett överläge för Örebro där det var Brynäs som hade de bästa chanserna. Efter Örebros överläge var det Brynäs som återigen tog över, och man fick ägna sig åt försvarsspel och kontringar. Trots ett stort spelövertag från Brynäs slutade mittperioden mållös, det tack vare Jhonas Enroth i kassen och en bra defensiv där hemmalaget inte kom fram ordentligt. Fortsatt 2-0 till Örebro när man gick till periodvila två.

Bara under första minuten i den tredje perioden hade Örebro skapat två fina chanser, och Brynäs två. Spelet var av hög intensitet från bägge lagen, och i den fjärde minuten fick Örebro spela i boxplay efter en utvisning. Ett underläge där man inte gav Brynäs något, där man stängde ner hemmalaget effektivt.

I den åttonde minuten kom då reduceringsmålet från Brynäs, där det såg ut som om att Örebros defensiv helt enkelt inte hängde med. Om man tyckte att det var hög intensitet innan målet, fick man tänka om. För Brynäs tog matchen till en högre nivå, la i en högre växel och det blev åka av på riktigt. I den tolfte minuten kom också kvitteringen till 2-2 för hemmalaget, i det läget hängde inte Örebro med alls.

Nu fanns det inget annat än att hålla i hjälmen och bara försöka att reda ut stormen från Brynäs sida, Örebro kunde helt enkelt bara ägna sig åt försvarsspel. Ett spel som inte orkade med tiden ut, och Örebro kunde hur som helst komma till spel med puck också dock utan att komma fram till någon farlig chans. Sista perioden vanns av Brynäs med 2-0, vilket betydde att det slutade 2-2 och matchen togs till förlängning.

I förlängningen var det Örebro som började bäst, där man inledningsvis snabbt skapade två fina chanser. Hur det än hade sett ut under ordinarie spel så var nu Örebro med på ett helt annat sätt, där man spelade ut och visade bra spel framåt. Nu slutade förlängningen 0-0, och matchen kom att avgöras på straffar.

Straffarna slutade med vinst för Örebro, i Sandviken mot Brynäs.

Det här var en träningsmatch med hög intensitet, där Örebro under långa stunder inte alls var med. Krasst kan man säga att man inte fick till något egentligt ordnat uppställt spel under några längre stunder, nej det här var sett till matchbilden inte en väl genomförd match. Men man jobbade intensivt där man i försvarsspelet stod upp riktigt bra, det och att man hade Jhonas Enroth som spelade på ett inspirerande sätt matchen igenom.

Nu var det här bara den andra av sex försäsongsmatcher, och med fyra kvar skulle man vilja se lite mer offensivt samlat spel. Att man kan styra och bestämma på ett annat sätt, inte bara få jaga och koncentrera sig på att träna försvarsspel.

Torsdag 29 augusti 2024 spelar Örebro mot Malmö, där och då hoppas jag i alla fall att man ta spelet ett steg till framåt.