Örebro HK vann efter stark avslutning

By on 3 oktober, 2024
Arkivbild - Fotograf Karl-Johan Sandberg

Under torsdagskvällen tog Örebro HK emot HV71 hemma i Behrn Arena för den sjätte omgången av SHL 2024/2025.

Örebro som vann senast borta mot Frölunda och ville fortsätta på vinnartåget. HV71 å andra sidan vann även de senast hemma mot MoDo och behövde en vinst för att kunna lyfta från den sistaplats de befann sig på inför matchen.

Den första perioden blev ingen stor underhållning då Örebro trots stor intensitet inte lyckades komma till avslut. Hv71 satsade framför allt på kontringar men hade inte riktigt farten för att kunna hota ordentligt. Det var dock HV71s målvakt som stack ut och storspelade samt det kompakta försvarsspel som HV71 presterade. Första perioden slutade 0-0.

Om första halvlek var ganska tråkig så blev den andra desto mer underhållande, och det var HV71 som i den 26 minuten kunde ta ledningen 0-1. Örebro pressade på för att kunna kvittera men efter bara 41 sekunder kunde HV71 utöka ledningen till 2-0. Nu tog Örebro en timeout och efter den fick man lite ordning på spelet, och i den 29 minuten kunde hemmalaget reducera 1-2 genom William Wikman. I den 37 minuten tog sedan HV71 timeout efter en stark sekvens från Örebro och den gav resultat då bortalaget kunde utöka sin ledning genom Henrik Borgström 1-3. Men Örebro bet snabbt tillbaks och reducerade i den 39 minuten 2-3. HV71 kunde dock gå till periodpaus med en 3-2 ledning.

I den tredje perioden var Örebro på gång då man pressade HV71 ordentligt och i den 48 minuten kunde Patrik Karlkvist kvittera 3-3. Hemmalaget fortsatte att pressa gästerna som nu tappat strukturen i sitt försvarsspel och i den 51 minuten kunde Patrik Karlkvist göra sitt andra mål för kvällen och ta upp Örebro i ledningen 4-3. I den 52 minuten drabbades Örebro av en fem minuters utvisning då Noah Steen fick 5+20 minuter för en Boarding, Örebro kunde ändå klara av utvisningen och HV71 skapade ingenting. I den 59 minuten tog HV71 ut målvakten och med en minut och tre sekunder kvar satte Filip Berglund pucken i det tomma målet och 5-3 till Örebro. Matchen slutade 5-3 till Örebro.

Efter en riktigt dålig första period så avslutar Örebro den andra perioden riktigt bra, och till den tredje så har man kommit igång och kan föra matchen. Det är ju bra att man kan lyfta sig under matchens gång, men jag skönjer det gamla Örebro problemet att man har super svårt att spela mot lag man borde vinna mot. Nu löste man det hela och det skall bli kul att se hur många Patrik Karlkvist kan skrapa ihop under säsongen. Nu klev Örebro upp på en fjärdeplats och vi vet alla hur viktigt det kan vara att ta poäng tidigt i serien.

Nästa match för Örebro HK på lördag den 5 oktober borta mot Leksands IF.