Örebro HK tog extrapoängen mot serieledarna Växjö Lakers

By on 19 december, 2017

Örebro Hockey tog emot Växjö Lakers HC i Svenska Hockeyligans 27 omgång i Behrn Arena, Växjö i topp och Örebro på en elfte plats med inför matchen fem poäng upp till Luleå och slutspelsplats. Växjö hade inför mötet vunnit de sex senaste mötena, Örebro fick halvt om halvt revansch.

Första perioden började Örebro bäst genom Libor Hudáček när han slog in 1-0 i den andra minuten efter ett riktigt bra spel, Örebro fortsatte efter målet mitt sitt snabba, kvicka spel kunde skapa en hel del bra chanser, spelet tillät inte Växjö till några klara chanser. I den 13 minuten kom Örebro hemmalaget upp i Växjös zon där de spelade ut bortalaget totalt, pucken gick snabbt mellan spelarna och var nära att sätta pucken. Med sju minuter kvar att spela av perioden kom power breaket. 4.30 kvar av perioden fick Örebro straff, en straff som Sakari Manninen missade efter att ha varit nära att tappa pucken. Efter en vunnen tekning av Växjö i Örebros zon kunde de kvittera till 1-1 med 3.41 kvar. Hemmalaget fortsatte sitt offensiva spel och hade större delen av puckinnehavet perioden ut.
Perioden slutade 1-1, matchresultat 1-1.

Andra perioden hade precis börjat när Växjö fick ett friläge utan att sätta pucken i mål, bortalaget fortsatte att ha mer puck och skapa lägen utan att Örebro kom upp i samma spel som i den första perioden. Med sju spelade minuter hade Växjö ett spelövertag och kom fram mer och mer, bortalaget hade även 4-0 i skottstatistiken. I mitten av perioden hade Örebro jobbat in sig i matchen och det började likna första periodens spel, något som ledde fram till Örebroledning 2-1 genom Marcus Weinstock i den 14 minuten. Direkt i anfallet efter stack Örebro upp och avslutade med ett skott i målramen, spelet öppnade upp sig och det uppstod chanser. Med 3.56 kvar kom matchens första utvisning, den drabbade Växjö och Örebro fick spela power play och chans att utöka ledningen. Med 21 sekunder kvar av utvisningen fick Örebro till någon sorts form av organiserat spel, men det slutade i en Växjökontring 2 mot 1 och som tur var inte blev det inte något.
Perioden slutade 1-0 till Örebro, 2-1 i matchen till Örebro.

Tredje perioden började bägge lagen trevande och skapade inte någonting egentligen,  i den sjunde minuten hettade det till då Örebro först fick ett friläge men missade som följdes upp av en spelvändning där Växjö fick ett friläge men sumpade den också. I den åttonde minuten åkte Örebro på en utvisning, Växjö kvitterade till 2-2 58 sekunder in i sitt överläge. Örebro åkte på ytterligare en utvisning i sista delen av slutperioden, Örebro klarade av den med nöd och näppe.
Perioden slutade 1-0, 2-2 i matchen och förlängning.

Förlängningen var inte långt gången när Jere Sallinen avgjorde till Örebros fördel, matchen slutade 3-2 och extrapoängen till hemmalaget.

Sammanfattat så gjorde Örebro en helgjuten insats, laget började bra men tappade spelet en aning i andra men klarade av det ändå, i slutet trampade gästerna på och gick för kvittering vilket ledde fram till oavgjort och förlängning. Väl där visade Örebro upp samma inställning som i början och kunde avgöra. Kan Örebro ta med sig det här till nästa match, torsdag 21 december borta mot Karlskrona HK så kommer det att sluta bra. Karlskrona ligger på näst sista plats med 26 poäng, sju poäng bakom ÖHK.