Örebro HK nollades av Brynäs IF

By on 26 september, 2024

Tredje omgången av Svenska Hockeyligan och det har börjat bra för Örebro HK, med fyra poäng på de två första matcherna. Poäng på bortaplan är en bonus, och det var vad laget mäktade med sist borta mot Timrå. I kvällens match var det Brynäs IF som stod för motståndet i Behrn Arena, där Örebro stod för en pinsam insats.

….

Det var gästande Brynäs som började bäst, där de fick iväg två skott på mål under de fyra första minuterna. I den femte minuten studsade Örebro till där de skapade två fina chanser, men inget mål. Spelet som följde var klart till Örebros fördel, där man styrde och ställde på ett bra sätt. Ett spel tog slut i den nionde minuten, där man drog på sig en utvisning.

Ett underläge där Örebro sattes under massivt tryck från Brynäs, ett tryck som man klarade av utan att släppa in något mål. Efterspelet var till Brynäs som hade fortsatt momentum, och man fick fortsatt jaga. Desto närmare första periodens slut man kom desto jämnare blev spelet, när signalen för första perioden ljöd var det fortsatt mållöst.

….

Första halvan av andra perioden blev till en riktigt blek insats från Örebros sida, uddlöst, tempofattigt och fokuserat där Brynäs över tid tog tag i spelet. I den tolfte minuten fick Ludvig Larsson en jättechans där han fick pucken helt ren i Brynäs zon, med oceaner av tid drog han skottet på målvakten som inte hade några problem att styra ut pucken.
En chans som inte gav hemmalaget någon energi alls, istället var det gästerna som fortsatte dominera.

I det läget var det inte kul att vara Örebrosupporter, då Brynäs visade upp ett spel som om de hade en man mer på isen. Något som visade sig i den 19 minuten där en storspelande Jonas Arntzen i Örebros mål fick kapitulera, och 0-1 var ett faktum. I det läget var Örebro i behov av ett break, där man inte något alls att sätta emot.

Innan slutsignalen för den andra perioden ljöd hade Brynäs skapat en ytterligare farlig chans, men Örebro stod emot och man gick till vila med ett mål i baken.

….

Örebro kom ut till den tredje perioden i under läge med ett mål, så målmässigt var man inte långt efter. Redan i den första minuten drog Örebro oturligt på sig en utvisning, ett underläge som klarades av utan något insläppt mål.

Efter en känsla av att Örebro hade ryckt upp sig till den tredje perioden, med en höjning med både tempo som intensitet såg det ut som om man var med i matchen igen. Men inte det inte, Brynäs ökade och som i den andra perioden fick man återigen jaga. I den sjunde minuten i sista akten kom gästernas andra mål, ett mål som Brynäs mer eller mindre tryckte in i mål.

Örebros miserabla spel fortsatte, som tur var såg inte heller Brynäs sådär briljant ut heller. Trots gästernas nedgång kom inte riktigt nära, i den 18 minuten plockade Örebro ut målvakten i jakten på reducering. När slutsignalen ljöd hade Brynäs hunnit med ett tredje mål i tom bur, och Örebro nollades av Brynäs.