Örebro HK förlorade i Sydnärkehallen

By on 10 september, 2024

Örebro HK mötte HV71 i den näst sista träningsmatchen innan Svenska Hockeyligan drar igång, en match som spelades i Sydnärkehallen i Hallsberg.

Första perioden blev till en målrik tillställning med som slutade 2-2, med två mål som kom under de tre sista minutrarna. Spelet var stundtals intensivt, där lagen låg tätt på varandra. Örebro tog ledningen, HV71 både kvitterade och och ledningen innan Örebro kunde jämna ut det hela i spel fem mot tre.

Örebro inledde den andra perioden med spel i powerplay, det närmaste ledning man kom var ett skott i ramverket. Även under mittperioden var inget av lagen direkt dominerande, enda målet som kom var HV71s. 2-3 målet kom i spel i numerärt överläge från gästerna, ett resultat som stod sig när man gick till den andra pausvilan.

Sista perioden inleddes av ett ganska avvaktande Örebro där HV ledde spelet, desto längre in i perioden man kom desto mer varvade man upp. Efter ett längre puckinnehav i HVs zon kom kvitteringen till 3-3 inden åttonde minuten, där visade Örebro tålamod riktigt riktigt mycket tålamod innan man satte pucken i mål.

I och med Örebros tredje mål ökade bägge lagens intensitet, där det var hemmalaget som tog tag i tillställningen. Med det sagt så var HV inte helt ofarliga, och i den 15 minuten kom gästernas fjärde mål. Med ca två minuter kvar av matchen tog Örebro timeout samt att man plockade målvakten i jakt på kvittering, en jakt där man fick in 4-4 målet med 17 sekunder kvar och matchen gick till förlängning.

Förlängningen inleddes med att Björninen tekade sönder klubban, snabbt löst och så var man igång. Örebro visade upp bra rörligt spel, och i den andra minuten fick man en bra chans men inget mål. Nu kunde inte Örebro behålla momentum och HV kunde ta över tillställningen, med ynka sju sekunder kvar avgjorde gästerna matchen med sitt femte avgörande mål.

Sett till helheten gjorde Örebro en ok insats, inte helt hundra trots fyra gjorda mål. Med det sagt så såg spelet omständigt ut, mycket puckinnehav där det mesta av spelet var förlagt till sargerna utan att egentligen komma till något av värde. Kanske konstigt med tanke på just de där fyra målen, samt att Örebro kom ifatt hela tre gånger.

Men man ska ha i åtanke att det här var en träningsmatch, där gästande HV kunde ta tag i spelet efter att ha gått ner sig i spelkvalité. Där de kunde ta tag i tillställningen och skärpa till sig och bli sådär sylvassa som behövs för att vinna matcher, något som inte Örebro visade upp. I den sista träningsmatchen nu på fredag 13 september 2024 ställs Örebro mot Linköping, det gör man i Behrn Arena.