Örebro HK föll på straffar i Ängelholm

By on 17 oktober, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog senaste en meriterad vinst när man vann mot Färjestad i Behrn Arena, i kvällens omgång tog man sig an Rögle BK i Catena Arena Ängelholm. Matchen i sig blev till en svängig tillställning som fick avgöras på straffar, där Örebro till sist stod som förlorare

….

Det blev en intensiv start i matchen för Örebro, på det sätt att Rögle kom ut för att mer eller mindre dominera matchen. Örebro fick koncentrera sig på försvar och att komma upp i kontringar. Något som i mina ögon är något av en styrka hos Örebro.

Under den offensiven från hemmalaget, kunde Örebro komma upp i offensiv zon där man fick till en fin chans i den sjätte minuten. Så fin att man kunde ta ledningen, Örebros första mål gjordes av Christopher Mastomäki. Efter målet avtog Rögles tryck, och Örebro kom in i spelet mer och mer

När signalen för periodslut ljöd hade Örebro jämnat ut spelet, där man neutraliserade Rögle på ett bra sätt. Ledningen för Örebro höll i sig när man gick till pausvila, detta mycket tack vare Jonas Arntzen i kassen.

….

Örebro inledde den andra perioden på samma sätt som man avslutade den första, snabbt rappt och framåtlutade där Rögle nu sattes under tryck. I den åttonde minuten drog Örebro på sig en utvisning, ett boxplay man fint klarade av. Däremot ändrades matchbilden efter Örebros underläge, där Rögle kunde fortsätta sitt offensiva spel.

Ett offensivt spel från hemmalaget som avtog och Örebro kunde vara sådär jobbiga som innan utvisningen, upp i banan där man var i ansiktet på motståndaren. Mot slutet öppnades spelet upp sig och spelet böljade fram och tillbaka, när gick till den andra pausvilan var Örebro i fortsatt ledning.

….

Det blev en ganska slarvig, ofokuserad start från Örebros sida i den tredje perioden, ett spel som även hemmalaget visade upp. I den sjunde minuten kom Örebros första rena målchans, dock utan resultat. Det var ett förvånansvärt lamt fysiskt spel från bägge lagen, karaktären vänskapsmatch med en högre intensitet speglade matchbilden.

I den 17 minuten tog Rögle timeout, och 22 sekunder senare plockade man målvakten för att spela med en man mer i jakten på kvittering. Ett spel som hemmalaget lyckades med, med 1.22 minuter kom kvitteringen fram till 1-1 och matchen gick till förlängning.

Örebro bjöd inte direkt på något skönspel i förlängningen, i den tredje minuten drog man på sig en straff efter slarv. Nu visade Jonas Arntzen i kassen att han är bäste målvakten i SHL för tillfället, där han retligt enkelt plockade pucken.

Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar, efter åtta slagna straffar kunde Rögle då med sig extrapoängen.

….

Det här var en match som Örebro mer eller mindre försökte försvara sig till vinst, mål i den sjätte minuten av första perioden för att sen inte gå framåt. För så såg det ut, även om man ett fåtal gånger kom upp i banan för att skapa chanser. När man väl kom upp i offensiv zon var det som om all fokus och målinstinkt var som bortblåst, hade man bara höjt sig till en någorlunda högre nivå hade man vunnit matchen. Matchbilden var rent ut sagt löjeväckande, en utvisning sett över tre perioder speglar inget annat än vänskapsmatch.

Jag som trodde att man var inne i seriespel där varje match räknades om viktig, men inte den här tydligen. Örebro kanske ska vara med i ny realityserie för barn, mjukt och fint ska det vara och här får man inte skada varandra!? Nej, visa mer kämpaglöd och jävlar anamma istället för det här tama spelet, vinnarskalle som instinkt ska fram för att vinna.

I den elfte omgången av Svenska Hockeyligan 2024/2025 tar sig Örebro Hockey an Malmö Redhawks på bortaplan, matchen spelas på lördag 19 oktober 2024.