Örebro HK föll i förlängningen

By on 24 september, 2024
Arkivbild - Fotograf Karl-Johan Sandberg

Under tisdagskvällen tog Örebro HK sig an Timrå IK i den andra omgången av SHL 2024/2025.

Örebro som spelade ut MoDo i premiären och vann den matchen med 5-0. Timrå å andra sidan förlorade mot Luleå på bortaplan med 2-0.

I den första perioden kom Örebro ut aggressivt och satte direkt press på Timrå, bortalaget kunde också göra ledningsmålet efter att Timrå fått dragit på sig en utvisning kunde Robert Leino sätta 1-0 i powerplay i den femte minuten. Timrå började efter målet jobba sig in i matchen och började mot slutet av perioden sätta press på Örebro. Första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Timrå kom ut med gasen i botten till den andra perioden och pressade tillbaks Örebro ordentligt och i den 25 minuten kunde hemmalaget kvittera 1-1. Efter målet var det bara Timrå som gällde och efter halva perioden stod det 10-0 i skott till hemmalaget. Örebro spelade uddlöst och mesigt där det kändes som att man inte vågade spela på kroppen på hemmaspelarna. När sedan Örebro tog en utvisning kunde Timrå i den 32 minuten sätta 2-1 och gå upp i ledningen. Örebro var aldrig nära att kvittera i under den kvarvarande tiden och fick snarare vara glada över att den andra perioden bara slutade 2-0 till Timrå.

I den tredje perioden var det återigen Örebro som tog kommandot och i den 43 minuten kunde bortalaget kvittera genom Filip Berglund 2-2. Kort efter kvitteringen kunde sedan Patrik Karlkvist ge Örebro ledningen 2-3. Mot slutet kunde Timrå åter jobba sig in i matchen och i den 52 minuten kunde hemmalaget åter kvittera 3-3. Inget lag lyckades göra fler mål som slutade 3-3 och gick till förlängning.

Det var Örebro som kom ut klart bäst i förlängningen där man pressade fast spelet i offensiv zon och skapade flera chanser, dock utan resultat. Timrå kom upp i offensiv zon och lyckades med sju sekunder kvar sätta segermålet och där med ge hemmalaget extrapoängen. Matchen slutade 4-3 till Timrå.

Örebro får med sig en poäng där den usla andra perioden helt överskuggar resterande insats. För hur kan man så fullständigt tappa spelet efter att i den första perioden haft god kontroll på spelet. Men man lyckades komma tillbaks i den tredje perioden och gör ändå en hygglig insats totalt. Men man blir ju lite orolig när laget klappar igenom så totalt.

Nästa match spelar Örebro Hockey på torsdag den 26 september hemma i Behrn Arena mot Brynäs IF.