Örebro HK föll efter onödiga utvisningar

By on 28 september, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Fjärde omgången i SHL och Skellefteå stod för motståndet i Behrn Arena, Örebro som föll senast mot Brynäs i en riktigt medioker insats gjorde en riktigt bra uppryckning där man krigade in i sista minuten. Örebro stod för en mycket bra insats i dagens match mot Skellefteå, en insats som inte höll hela vägen ut och man förlorade för tredje matchen i rad.

Sett till insatsen i senaste matchen var Örebro betydligt mer påslagna när matchen mot Skellefteå drog igång, något man måste vara mot ett sånt motstånd. Örebro hängde med bra och vaskade fram några fina anfall, dock utan några farligare lägen. Skellefteå kändes aning vassare när de hade pucken, i den 14 minuten kom gästernas ledningsmål där Jonas Arntzen i målet fick kapitulera.

Det var gästerna som över tid jobbade upp sig, men Örebro vek inte ner sig fortsatte att tugga på. När man gick till första periodpaus var Skellefteå i ledning.

Örebro kom ut i den andra perioden där man stod upp bra, över tid visade man upp ett helt annat tryck än i den första. Med halva mittperioden spelat hade Örebro etablerat ett bra tryck, där man hade riktigt svårt att få in pucken.

Örebro satte verkligen Skellefteås försvar på prov, när de mer eller mindre öste på i offensiv zon. Nu räckte inte offensiven till, och när man gick till pausvila två var gästerna i fortsatt ledning.

Den tredje periodens start började trevande från bägge lagen, där Örebros offensiv från mittperioden inte var med. Örebro jobbade på och man tog även över tillställningen där Skellefteå fick försvara sig, något hemmalaget kunde ta tillvara på i den tionde minuten. Där Örebros Melvin Fernström höll sig framme, och kunde kvittera till 1-1.

Örebros kvitteringsmål gav energi och nu såg det riktigt bra ut, där man visade upp ett bra kompakt spel. Mitt i den där offensiven kunde Skellefteå efter en tekning i Örebros mittzon, ta tag i pucken för att avlossa ett skott från blålinjen. Ett skott som en helt skymd Jonas Arntzen i Örebros mål inte såg, där pucken gick via honom in mål och gästerna var återigen i ledning.

Med 5.20 minuter drog Örebro sig en utvisning, och inte nog med det. Bara sju sekunder efter den kom den andra utvisningen för Örebro, och 30 sekunder senare hade Skellefteå  gjort sitt tredje mål. Gästerna fick även fortsätta med en man mer på isen, dock utan att göra något mer mål.

Det heter som bekant att det svänger snabbt i hockey, och det var ingen överdrift när Örebro i den 18 minuten i ett snabbt anfall reducerade till 2-3 genom Robin Norell. Med två minuter kvar lämnade Jonas Arntzen kassen i jakten på ett kvitteringsmål, och i den 19 minuten tog Örebro timeout. Örebro fick till en riktigt bra offensiv i slutet, en jakt som slutade med att Skellefteå kunde snappa upp pucken med nio sekunder kvar och avgöra med puck i tom målbur.

Nu förlorade Örebro med 2-4, ett resultat som skulle ha kunnat sett bättre ut om man inte hade dragit på sig två onödiga utvisningar. För fram till dem hade man gjort en mycket bra insatts där Örebro hade tagit över spelmässigt, man hade ett bra tryck mot Skellefteå där man med sin offensiv och sitt höga tryck såg ut att gå mot seger eller i alla fall poäng. Sett till den matchbilden såg det hela bra mycket bättre ut än senast hemma mot Brynäs där man åkte runt på en skridsko, och alls hängde med.

Ett fall framåt kan man säga, ett positivt tecken där man är med på en hög nivå. Kan man sluta upp med att ta riktigt dumma beslut där man sätter laget i ett taskigt läge när man har dominansen så kommer även vinsterna, och med det ett bra tabelläge när det väl drar ihop sig. Nu vet jag om att det är mycket kvar av säsongen 2024/2025 och att man kan tappa poäng och jobba ifatt, men att tappa i tre raka bådar inte inte gott oavsett tidpunkt.

I den femte omgången av Svenska Hockeyligan 2024/2025 åker Örebro till Jönköping för match HV71, tisdag 1 oktober 2024 får man chansen att få revansch.