Örebro HK fick med sig extrapoängen

By on 5 oktober, 2024
Arkivbild - Fotograf Karl-Johan Sandberg

Under lördagskvällen tog Örebro HK sig an Leksands IF på bortaplan i den åttonde omgången av SHL 2024/2025.

Örebro som vann senast hemma mot HV71 siktade på tre nya poäng. Leksand å andra sidan förlorade senast borta mot Skellefteå och letade efter sätt att vinna matcher.

Den första perioden bjöd på ett ganska jämnt spel där Leksand förde spelet om än knappt, men där det var Örebro som skapade de vassaste chanserna. För övrigt var det ingen vidare period hockeymässigt och den slutade också 0-0.

Andra perioden fortsatte lika mediokert som den första med Leksand i förarsätet men där Örebro skapade lite mindre framåt. Den ende som fick godkänt i den andra perioden från Örebros sida var Joonas Arntzen som såg till att fortsatt hålla nollan. Den andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden hettade spelet till litegrann när Leksand i den 43 minuten kunde ta ledningen 1-0. Nu började Örebro jaga en kontring, men Leksand gjorde det svårt för bortalaget. Det skulle dröja till den 57 minuten innan Örebro kunde kvittera 1-1 genom Ludvig Larsson och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 1-1.

Örebro tog tag i spelet direkt i förlängningen men inte för än i den 64 minuten kunde bortalaget avsluta matchen när Patrik Puistola kunde rädda med extrapoängen till Örebro.

Det här var ingen match som kommer gå till historien för den var till stora delar riktigt tråkig. Skönt dock att Örebro kunde få med sig extrapoängen till slut, men varför skall det dröja till mitten av tredje perioden innan man vaknar till. Det gör mig orolig för hur det skall gå när vi möter bättre lag.

Nästa match för Örebro HK på torsdag den tionde oktober borta mot Luleå HF.