Örebro HK fick en smakstart av SHL 2024/2025

By on 21 september, 2024

Äntligen premiär för Svenska Hockeyligan 2024/2025 där Örebro HK tog emot MoDo Hockey i ett fullsatt Behrn Arena, och som brukligt laddade fansen upp i centrala Örebro inför matchen.

Självklart slöt många upp för fansmarschen mer till arenan (film kommer), där de möttes upp av många utanför arenan. Även bortastå var slutsålt, läge för publikfest med andra ord. Visst blev det så, allsång inför matchstart, och ett riktigt bra tryck när det väl satte igång.

….

Det blev en ganska energirik start på matchen med bra tempo, där det bjöds på hawaiihockey. Inget direkt ordnat spel där det såg ut som om man kände av läget. I den andra minuten drog gästerna på sig en utvisning, något som Örebro utnyttjade när Patrik Karlkvist kunde göra första målet för säsongen ,det i powerplay.

Reaktionen av det blev att MoDo ökade trycket för en stund, där Örebro fick försvara sig och ägna sig åt kontringar. Det gjorde så bra att man i den åttonde minuten utökade ledningen, där det var Gustav Backström som gjorde hemmalagets andra mål efter en delikat dragning.

Spelet jämnade ut sig, tempot gick ner en aning och Örebro kunde ställa upp ett mer organiserat spel. När man närmade sig slutet av den första perioden, i den 18 minuten där man lät pucken gå fint mellan lagdelarna drog Christopher Mastomäki på ett skott från blå som gick in i mål. 3-0 och det såg riktigt riktigt bra ut.

I samma minut fick MoDo straff, men Örebros målvakt för kvällen Jonas Arntzen stod för en högkvalitativ räddning och nollan var intakt. När gick till den första pausvilan var Örebro i en stabil ledning, trots ett massivt tryck från gästerna i slutet av perioden.

….

I den andra perioden gick spelet ner sig kvalitetsmässigt, med ett spel som böljade fram och tillbaka. Över tid var det Örebro som kunde ta tag i tillställningen, där man hade ett visst överläge. Mitt i det det där fram och tillbaka spelet i den 16 minuten, kom Örebros fjärde mål genom Liam Danielsson som gjorde SHL-debut och uppförsbacken blev brantare för MoDo. 4-0 höll sig perioden ut.

….

MoDo drog på sig en utvisning redan efter 20 spelade sekunder av tredje perioden, något som ett ganska segt Örebro inte gjorde speciellt mycket med. Segheten försvann ganska snabbt och man kunde växla upp, i den fjärde minuten punkterade Örebros Ludvig Larsson när han gjorde 5-0.

Efter Örebros femte mål steppade MoDo upp sitt spel och hade ett par vassa chanser precis efteråt, men Arntzen höll tätt.Ibden åttonde minuten hade gästerna en puck bakom Arntzen, efter videogranskning dömdes det inget mål då beslutet inget mål på isen kvarstod då domarna inte kunde se på skärmen hur det hade gått till.

Desto närmare slutsignalen man kom desto mer sjönk spelkvaliteten, MoDo plockade inte ens ut målvakten för att få till ett mål. Något som mer eller mindre är en regel om man ligger under, det säger det mesta om Örebros smakstart av säsongen 2024/2025 av Svenska Hockeyligan.

I mina ögon fick Örebro HK en smakstart av Svenska Hockeyligan säsongen 2024/2025, man ska inte heller dra några större växlar av en premiärmatch där man mötte ett synnerligen ineffektivt MoDo Hockey som man kan lova kommer att spela bra mycket längre fram. Hur som helst så gjorde Örebro en riktigt bra match utifrån vad alla så kallade experter har sagt, matchen igenom så såg försvaret mycket bra ut, Jonas Arntzen i målet (bästa spelare på isen enligt mig) höll nollan trots flertalet chanser från motståndarna. Offensiven förvaltade sina chanser, genom en skärpa så gjorde man hela fem mål.

Hur det kommer att se ut i den andra omgången när man möter Timrå på bortaplan ska bli riktigt intressant att se, tisdag 24 september 2024 spelas den matchen men nu njuter vi av den här smakstarten.