Örebro HK räckte inte till mot Luleå Hockey

By on 10 oktober, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro HK tog sig an Luleå Hockeyn på bortaplan under torsdagskvällen i den åttonde omgången av Svenska Hockeyligan 2024/2025, en match där Örebro inte räckte inte och hemmalaget fick full pott.

Örebro kom till spel med tre raka vinster i bagaget, ett kvitto på bra spel. Under de sju första minuterna mot Luleå visade man inte upp direkt mycket av det spelet, skottstatistiken 8-0 till hemmalaget sa det mesta. Örebro var aldrig riktigt med under de första 20 minuterna, i den 13 minuten kom Örebros första skott på mål. Utöver det så hade man bara ett par chanser framåt, annars var det bara jaga och försvara som gällde.

I den 17 minuten kunde inte Örebro hålla Luleå stången längre, Jonas Arntzen i kassen fram till dess hade räddat laget från baklängesmål fick se sig besegrad. 1-0 till hemmalaget kom efter slarv från Örebros försvar, ett resultat som stod sig första perioden ut.

..

Örebro kom kom ut i den andra perioden för att visa upp ett helt annat spel än vad man hade gjort i den första, över tid jobbade man sig in i matchen och med halva perioden spelad hade man ett visst övertag.

Örebro fortsatte sitt offensiva spel där man närmade sig en kvittering, men nu är Luleå ett lag med kvaliteter. I den 16 minuten bröt hemmalaget ett anfall, kontrade i full fart under ett byte från Örebros sida så var det 2-0. När man gick till andra pausvilan, var Örebros uppförsbacke en aning brantare.

..

Jakten på både reducering och kvittering fortsatte i den tredje perioden, med tio minuter kvar av matchen hade Örebro det fortsatt riktigt svårt att skapa något av värde. Med åtta minuter kvar att spela fick Örebro med sig en utvisning, powerplay och läge för mål men ineffektivt spel stoppade det.
Med fem minuter kvar var Luleå tillbaka, där hemmalaget snurrade på bra i Örebros zon.

I den 18 minuten tog Örebro timeout, i samband med den valde man att plocka målvakten för spel med sex spelare på isen. En taktik som inte lyckades så Luleå kunde göra 3-0 i tom kasse, målet kom i den 19 minuten. I samma minut kommunen Örebros reducering till 3-1, målet gjordes av Noah Steen.

När slutsignalen ljöd var det Luleå som hade vunnit matchen, det efter att Örebro hade stoppat upp och tryckt på under de sista 40 minuterna.

..

Det här blev en där Örebro inte kom upp i nivå under den första perioden, något som satte standarden under resten av matchen. Även om Örebro under de två sista perioderna lyfte sig ordentligt saknades skärpan, det där sista som gör att pucken går och man plockar poäng. Just den biten har man visat, den finns där men inte just ikväll.

I den nionde omgången av Svenska Hockeyligan 2024/2025 väntar stormatch för Örebro, lördag 12 oktober 2024 ställs man mot Färjestad i ett så kallat E18-derby och det lär bli åka av i Behrn Arena.