Oförmågan att utnyttja chanser fällde Örebro SK Söder

By on 29 september, 2024

Under söndagen tog Örebro SK Söder sig an tabelljumbon IFK Kalmar i den 21 omgången av Elitettan 2024.

Örebro som spelat oavgjort de två senaste matcherna behövde tre poäng för att kunna avancera till en niondeplats i tabellen. Kalmar å andra sidan förlorade senast och skulle vid vinst kunna lämna bottenplatsen i tabellen.

Det var Örebro som från start i den första halvleken förde spelet och pressade Kalmar ordentligt. Men det var dock Kalmar som i den tredje minuten kunde ta ledningen 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Kalmar men hade mycket svårt med sina avslut och i den 36 minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0.Den andra perioden slutade 2-0 till Kalmar.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att föra spelet, men med samma oförmåga att ta vara på sina chanser. I 48 minuten kunde dock Kalmar åter utöka sin ledning till 3-0. Det skulle dröja till den 86 minuten innan Örebro fick ordning på sina avslut, eller ordning var nog fel då bortalagets reducering i den 86 minuten innebar att Cornelia Karlsson snubblade in 3-1 dock blev det en snygg lobb över målvakten. Nu ångade Örebro på och i den 93 minuten med bara tre minuter kvar så kunde Moa Arlebo åter reducera 3-2 efter ett snyggt skott. Örebro forcerade nu maximalt men Kalmar höll undan och vann matchen med 3-2.

Örebro hade i denna match definitiva problem med sin effektivitet, något som Kalmar hade förfinat till perfektion då hemmalaget kunde göra tre mål på ungefär fyra chanser. För man kan inte styra spelet och dessutom pressa motståndarna utan att detta ger resultat i målprotokollet.

Nästa match spelar Örebro SK Söder på söndag den 6 oktober borta mot Sunnanå SK.

Matchfakta IFK Kalmar  vs Örebro SK

• 03 minuten Mål Kalmar, Sigrid Bertilius 1-0.
  • 36 minuten Mål Kalmar, Wilma Finnman 2-0
  • 48 minuten Mål Kalmar, Freja Ekstrand 3-0.
  • 86 minuten Mål Örebro, Cornelia Karlsson 3-1.
  • 90+2 minuten Mål Örebro, Moa Arlebo 3-2.

Matchen slutade IFK Kalmar 3 vs Örebro SK 2.