Kumla IBK rasar ihop och håller ihop

By on 20 oktober, 2024
Emma Nyberg gör två mål i matchen och är de som ligger på plus sidan efter matchen. Här sitter 2-2 målet i andra perioden.

Bild: Niclas Noord

Kumla IBK spelade två matcher hemma i Kumla under lördagen, båda hemma i nya Sörby Sportcenter. Damerna i Div 1 spelade mot bottenlaget Grums IBK och Herrarna i div 2, mot bottenlaget Gropen IK, vilket skulles förhand kännas som full pott, men det skulle bli något annat.

Det var Damerna som började lördagens matcher i nya Sörby Sportcenter, som kom från en vinst i derbyt mot Lillån tidigare i veckan och på förhand skulle det bli tre poäng till Kumla. Det såg så ut i två perioder, men i den tredje perioden så rasade Kumla ihop och tappade en 4-2 ledning till en förlust med 5-6.

Detta efter att i mittenperioden så hade Kumlas nyförvärv från ÖSK, Elin Sköld och uppflyttade junioren Elsa Nordin gjort sina första mål för Kumla IBK. Men deras prestationer skulle grusas när laget faller ihop under tredje perioden. och Grums vänder Kumlas 4-2 ledning till en 5-6 vinst.

Även om Kumlas ledarteam försöker att coacha laget hårdare så hjälper det inte, i den tredje perioden fullbordas Kumlas ras och alla tre poäng går till Grums. Efter matchen var Kumlas coach Andras Nordh inte nöjd över lagets insats.

— Vi ska vinna denna match, alla dagar i veckan, men vi faller ihop i tredje perioden och vi måste rannsaka oss själva, även om vi har flera spelar som gör sina bästa matcher som nykomlingar på denna nivå, Elsa Nordin och nyförvärvet Elin Sköld som båda går må och bra match, så levererar inte vi inte som lag. Vi måste gå hem och se oss i spegeln, gör vi 100 %, säger en arg och besviken Andreas Nord efter matchen.

Kumla får träna på att hålla ihop matcher inför mötet mot Per-Ols, lördag den 2 november, hemma i Sörby Sportcenter.

Kumlas mål gjordes av Emma Nyberg, 2 stycken och Elsa Nordin, Stina Jönsson och Elin Sköld med var sitt mål
Kumlas Herrar som kliver ut på samma plan någon timme  senare, inför ett nästan fullsatt Sörby Sportcenter, med 180 personer på plats.

….

Kumlas herrar kom till matchen med tre segrar i rad, och den fjärde skulle inkasseras mot nykomlingen och bottenlaget Gropen IK . Dock skulle det sitta hårt inne, när Kumla tappade sin 4-1 ledning till ett slutresultatet som skrevs till 4-3, trots att Gropen spelade 6-5 under de sista minutrarna.

— Detta blev en onödigt spännande match där vi har svårt att göra tre bra perioder. Vi bjuder Gropen på en hel del chanser, tyvärr, men tar med oss en bra andra period och tre poäng. Inte så mycket mera än så och nu ser vi fram emot att ta emot Köping, säger tränare Magnus Oskarsson

Kumlas mål gjordes av Hugo Trygg, Jakob Axelsson, Alexander Blomberg och Erik Gyllberg.

….

Kumla dam ligger på en åttonde plats med endast tre poäng efter fyra matcher, vilket är sämre än förväntat, men kan vända trenden mot Per-Ols IBF den 2 november hemma i Kumla och Sörby Sportcenter

Kumlas herrar ligger på en tredje plats i serien, man kommer möta IBK Köping söndag 27 oktober hemma i Kumla och Sörby Sportcenter kl 13:00