Kumla IBK gav och tog under gårdagens omgång

By on 13 oktober, 2024

Kumla IBK hade två matcher på schemat för herr och dam under gårdagen, herrarna mötte Skiljebo SK innebandy och damerna ställdes mot Skälby.

….

Herrarna som är inne i serien kom med två raka  vinster och en förlust i premiären, inför den fjärde matchen mot nykomlingarna Skiljebo Innebandy från Västerås.

Det skulle länge se ut att bli en andra förlust i 43 minuter i matchen, då Kumla verkligen vaknade till. Det efter att tränare Magnus Oskarsson ändrade spelet  och matchade hårdare när man ligger under med 9-4, det är 7 minuter kvar av matchen då Gabriel  Wikdahl gör 9-5.

I det läget kändes det ändå långt till seger, men men två mål under 30 sekunder när det är två och en halv minut kvar av matchen så står det 9-7 efter att kaptenen Axelsson gjort kumlas sjunde mål. Spänningen skulle inte ta slut utan Kumla tilldelas en straff med 31 sekunder kvar av matchen, då kliver Oskar Löwdahl fram och sätter sitt tredje mål för matchen med en väldigt snygg straff.

Det står 9-8 inför sista halvminuten och Kumlas förstakedja skulle sätta all kraft, med 13 sekunder kvar så gör Lucas Modin 9-9 och matchen går till förlängning. I förlängningen så har Kumla kvar sitt momentum, och den som skulle avgöra är Kumlas Kapten Jacob Axelsson som verkligen drivit på laget under matchen.

Kommande helg möter herrarna Gropen IF, i ett sydnärke  derby, som endast spelat in en poäng hittills i säsongen.

….

Kumlas damer som spelar sin hemmapremiär i nya Sörby Sportcenter mot tippade topplaget Skälby, men det skulle inte bli en rolig kväll för damerna.

Man möte ett i förhand tippat topplag, vilket även Kumla är. Det skulle visa sig att det inte är Kumla som topplaget i denna match, det skulle bli en brakförlust med 0-12.

Kumla kom till matchen med några spelare borta och när med fick chansen att vara med.

— Vi möter ett topplag som verkligen är bra, säker serie en bästa lag. Vårt mål denna säsong är trots allt att vara ett mittenlag i den nya tuffare serien. Denna match är bara att slänga bort och glömma. Vi laddar om mot derbyt mot Lillån  på torsdag, säger tränare Nordh.

Kumlas damer ligger efter två förluster på en sistaplats i serien, men möter ett Lillån som även de har noll poäng.