KIF Örebro tog viktiga tre poäng på Behrn Arena

By on 28 augusti, 2024
Bild: KIF Örebro/Linköpings FC

KIF Örebro sladdar ordentligt i tabellen och låg innan match på näst sista plats, slutar man där så är tack och goodbye till Damallsvenskan. Så det är hög tid att vinster som poäng kommer komma, i kvällens match tog man sig an Linköpings FC där man fick med sig tre otroligt viktiga poäng.

Den första halvleken blev ingen rolig tillställning för Örebro, bra start men sen gick det utför. Över tid var det Linköping som tog över spelet och Örebro som fick jaga, men det var riktigt slarvigt spel från bägge lagen och när man hade spelat 45 minuter var det oavgjort.

I den andra halvleken var det gästerna som fortsatt hade ett visst övertag inledningsvis, i den 58 minuten kom Örebro upp i en kontring där det finska nyförvärvet Viivi Ollonqvist presenterade sig genom att göra 1-0 för hemmalaget. Efter målet ändrades spelet där Örebro nu började ta för sig på ett annat sätt, man mötte högre upp i banan där man störde Linköpings uppspel.

I den 67 minuten kom även Örebros andra mål, efter just ett sånt initiativ där Maja Bodin tryckte in 2-0. Hemmalaget slappnade av en aning tack vare en hyfsat bekväm ledning som det såg ut, något som brukar straffa sig. Vilket det gjorde också, för minuten efter stormade Linköping framåt och reducerat till 2-1 genom Eshly Bakker i den 68 minuten.

Fem minuter övertid men närmare än så kom kom inte Linköping, och Örebro kunde få med sig tre otroligt viktiga poäng i jakten på fortsatt spel i Damallsvenskan 2025. Poängen ska man främst tacka sin målvakt Saga Andersson som i mina ögon gjorde en helgjuten insats, även defensiven såg till att gästerna inte kunde speciellt många farliga chanser.

Det har var antagligen en av KIF Örebros viktigaste segrar då det stod riktigt mycket på spel, tack vare vinsten gick man upp på kvalplats en poäng före AIK som har en match mindre spelad. Framöver väntar nu Kristianstad i nästa omgång, den matchen spelar Örebro på bortaplan söndag 1 september 2024.