KIF Örebro tog tre viktiga poäng

By on 22 september, 2024

Under söndagen tog KIF Örebro sig an Piteå IF på borta plan i den 20 omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro som inför matchen låg på kvalplats var tvingade att vinna för att ge sig själva någon chans att senare kunna avancera i tabellen. Piteå å andra sidan var redan avhängda från topp striden men skulle vid vinst närma sig Norrköping.

Den första halvleken blev ganska stökig med många spelare liggandes ganska frekvent. Man kan nog kalla det Hawaii fotboll som spelades, men det var Örebro som kunde utnyttja detta bäst och i den 19 minuten kunde Nora Harnes Håheim sätta 0-1 för bortalaget. Det stökiga spelet fortsatte men efter målet var det egentligen inget av lagen som hade några vassare chanser. Den första halvleken slutade 1-0 till Örebro.

I den andra halvleken blev spelet lite mer ordnat men var fortfarande ganska böljande, självklart satsade Piteå hårt på en kvittering men Örebro försvarade sig bra och kom upp i en del farliga kontringar. Mot slutet ökade Piteå sitt tryck på Örebro, men Örebro lyckades hålla undan och kunde vinna matchen med 1-0.

En riktig kämpainsats från Örebros sida där man visade upp ett riktigt bra försvarsspel, med det sagt var det inte den mest välspelade fotbollsmatch jag sett men ack så viktiga poäng.

Nästa match spelar KIF Örebro på måndag den 20 september borta mot Hammarby Fotboll.

Matchfakta Piteå IF vs KIF Örebro

• 19 minuten Mål Örebro, Nora Harnes Håheim 0-1.

Matchen slutade Piteå IF x vs KIF Örebro x.