KIF Örebro tog säsongens första poäng

By on 19 maj, 2024

Under söndagen tog KIF Örebro emot Piteå IF i den sjunde omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro jagade sin första vinst för att ta sig från jumboplatsen. Piteå hade en vinst inför dagens match och ville gärna lägga ännu en till sit resultat.

Piteå öppnade den första halvleken bäst och förde spelet med stort bollinnehav. Örebro försvarade sig dock bra och jobbade sig sakta in i matchen, det blev dock en halvlek där Piteå lyckades få till ett par halvchanser och Örebro inga chanser att tala om. Så 0-0 i halvtid kändes ganska klart.

Den andra halvleken blev inte häller någon smällkaramell utan ganska blekt spel från båda lagen även om bollinnehavet blev jämnare. I den 86 minuten lyckades dock Örebro sätta bollen i Piteås mål men det blev bortdömt för offside. Piteå fick i den 94 minuten fick Piteå en straff vilken räddades av Clara Ekstrand och matchen slutade 0-0.

Nu lämnade Örebro jumboplatsen i och med att man tog säsongens första poäng och man kan väl hoppas att det kan lossna lite nu. Defensivt gör laget okej ifrån sig men det märks att man saknar självförtroende i anfallsspelet.

I den åttonde omgången av Damallsvenskan 2024 ställs KIF Örebro mot AIK på bortaplan, matchen spelas lördag 25 maj 2024.