KIF Örebro slarvade bort viktiga poäng

By on 25 augusti, 2024
Bild: IF Brommapojkarna/KIF örebro

KIF Örebro har haft ett riktigt lång uppehåll i Damallsvenskan, senast man spelade var lördag 6 juli 2024 då man vann mot Djurgården. Nu var man alltså igång igen med match borta mot Brommapojkarna på Grimsta IP, där man underpresterade och tappade tre viktiga poäng.

Somsagt var så kommer Örebro från ett långt uppehåll, ett uppehåll som inledningsvis såg ut att ha gjort laget gott. Man låg på bra mötte högt och styrde spelet, ett tryck som tyvärr inte ledde till något mål.

Med 15 spelade minuter började Brommapojkarna komma in i matchen, samtidigt som Örebros offensiv avtog. Trots det var det Örebro som skapade de hetaste chanserna, i 25 minuten kom Örebros första jätteläge där Maja Bodin sköt utanför för att följas upp med att i den 29 minuten kom Wilma Öhman kom helt ren men bollen över.

Nu var inte hemmalaget ofarliga på något sätt, men Örebro visade en bra defensiv och avsluten kom som oftast från distans. Lagen spelade fortsatt jämt och spelkvaliteten gick ner sig, oorganiserat och slarvigt spel avslutade den första halvleken som slutade 0-0.

När den andra halvleken kom igång var det hemmalaget som kom igång bäst, det de satte högre press på Örebro och hade ett högre tempo. I den 53 minuten kom Brommapojkarna upp i en kontring där man inte hängde med, och hemmalaget kunde ta ledningen.

Örebros slarviga spel fortsatte, det kombinerat med sena avslut gjorde att man tappade i den offensiva delen. Ett spel som gagnade Brommapojkarna som kunde hålla ledningen tiden ut, och Örebro tappade riktigt viktiga poäng i jakten på fortsatt kontrakt i Damallsvenskan 2025.

Sett till tabelläget innan match hade Örebro vid vinst tagit sig förbi laget ovanför, AIK och kommit upp en negativ kvalplats samt att man hade knapprat in på Brommapojkarna men är kvar på nästs sista plats. En chans man inte tog, och i den 17 omgången av Damallsvenskan redan på onsdag 28 augusti 2024 i den 18 omgången tar sig Örebro an Linköping FC på Behrn Arena.