KIF Örebro ner på nedflyttningsplats

By on 19 oktober, 2024

Under lördagen tog KIF Örebro emot IFK Norrköping hemma på Behrn Arena för den 24 omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro låg inför matchen på en kvalplats på samma poäng som AIK som låg på en nedflyttningsplats, så en vinst skulle hålla AIK kvar bakom. Norrköping å andra sidan låg på en femteplats som man gärna ville behålla till slutet.

Den första halvleken blev en svängig historia där Norrköping hade de flesta chanserna. Örebro hade även de en del chanser men de var färre och inte lika vassa som Norrköpings. Det blev dock inga mål i den första halvleken som slutade 0-0.

I den andra halvleken jagade Örebro ett ledningsmål då AIK tagit ledningen i sin match. Örebro hade dock svårt att få till sitt offensiva spel och i den 64 minuten kunde Norrköping ta ledningen 0-1. Nu blev jakten ännu mer desperat efter en kvittering, men Norrköping visade upp ett stort lugn i sitt försvarsspel och lyckades stänga ner Örebros anfall ganska effektivt. I den 87 minuten kunde sedan Norrköping slå spiken i kistan och stänga matchen när man gjorde 0-2. Matchen slutade 2-0 till Norrköping.

Norrköping blev för svåra för Örebro men om man lyckats kapitalisera på Norrköpings något lägre tempo i den första halvleken så kunde matchen sett annorlunda ut. Nu halkade man ner på 13 platsen vilket innebär direktnedflyttning. Det återstår nu bara två matcher där Häcken står näst på tur, en otroligt tuff uppgift. Avslutar gör man mot Växjö vilket inte häller är några självklara poäng så det ser lite dystert ut nu.

I nästa match väntar nu BK Häcken  på bortaplan den 4 oktober, ingen lätt match men här skulle man verkligen behöva ta poäng.

Matchfakta KIF Örebro vs IFK Norrköping

• 64 minuten Mål Norrköping, Wilma Leidhammar 0-1.