KIF Örebro kom tillbaka och fick med sig tre poäng

By on 12 oktober, 2024
Bild: Trelleborgs FF/KIF Örebro

Med fyra omgångar kvar av Damallsvenskan ställdes KIF Örebro mot redan nedflyttningsklara Trelleborgs FF på bortaplan, med tanke på läget i tabellen fanns det bara vinst som gällde.

Med det i åtanke kom Örebro ut för att ta tag i matchen från start, bra tryck framåt där man inte lät Trelleborg att skapa något eget spel. Nu höll man inte den höga nivån speciellt länge, typ tre fyra minuter för att sen varva ner. Något som gjorde att Trelleborg kunde ta tag i det hela, det leder fram till att hemmalaget kunde ta ledningen i den femte minuten efter passiv insats i Örebros försvar.

Repliken från Örebro kom mer eller mindre på en gång, i minuten efter kunde Maja Bodin kvittera efter en snabb kontring. Målet kom efter att laget kom upp i nivå igen, där Trelleborg inte hängde med alls. Sen blev det mer än så för Örebro under den första halvleken, istället var Trelleborg som tog över helt och hållet där det nästan bara var spel mot gästernas mål.

Det såg ut som om Örebro bara slog av för att backa hem från och försvara sig, vilket straffade sig inden 35 minuten så Trelleborg tog tillbaka ledningen. Den här gången studsade inte Örebro tillbaka, och när man gick till pausvila låg man under med 2-1.

Örebro kom ut i den andra halvleken och visade upp samma tempo och spel som i inledningen av den första, den här gången höll det i sig längre och i den 51 minuten kom kvitteringen. 2-2 målet klackades in av Maggy Elizabeth Henschler, efter det upprepade sig matchbilden där man backade av och Trelleborg återigen bjöds in i matchen.

Även om hemmalaget var med igen så tappade inte Örebro lika mycket som i den första, man försvarade sig bra och de chanser man fick att anfalla. Desto närmare slutsignalen man kom desto starkare spel visade man upp, i den 89 minuten kom utdelningen där Maja Bodin bombade in sitt andra mål i matchen och nu var man i ledning.

När slutsignalen ljöd hade KIF Örebro säkrat tre poäng i jakten på hyfsat säker mark, AIK som är med i jakten fick oavgjort mot Djurgården och skiljer det två poäng lagen emellan fördel för Örebro.

KIF Örebro tog tag i spelet där man visade framåtanda och vilja, spelet sett över 90 minuter var inget att hurra över och ett bättre lag än Trelleborg hade straffat Örebro flera gånger om. Men nu var det jumbolaget Trelleborg man ställdes emot och i mina ögon är det ett lag som man mer eller mindre bara ska städa av, segern satt långt inne men den kom till sist och nu är man två poäng före AIK i tabellen.

Lördag 19 oktober 2024 tar Örebro emot Norrköping DFK på Behrn Arena, det i den 24 omgången av Damallsvenskan 2024.

Matchfakta Trelleborgs FF vs KIF Örebro

• 05 minuten Mål Trelleborg, 1-0 Erica Persson Welin.
  • 06 minuten Mål KIF Örebro, 1-1 Maja Bodin.
  • 35 minuten, Mål Trelleborg, 2-1 Linnea Prambrant.
  • 51 minuten, Mål KIF Örebro, 2-2 Maggy Elizabeth Henschler.
  • 89 minuten, Mål KIF Örebro, 2-3 Maja Bodin.

Matchen slutade Trelleborgs FF vs KIF Örebro.