KIF Örebro förlorade sjätte raka

By on 13 maj, 2024

Under måndagskvällen mötte KIF Örebro IFK Norrköping på bortaplan i den sjätte omgången av Damallsvenska 2024.

Örebro hade hittills förlorat samtliga matcher den här säsongen och behövde börja sätta sitt spelsystem. Norrköping å andra sidan hade två vinster och en oavgjord match så här långt.

Den första halvleken blev ingen rolig historia för Örebro där man inte hade några direkta chanser. I den 28 minuten fick Norrköping en hörna och kunde i och med den sätta 1-0. Spelet fortsatte med mestadels Norrköping spel och när hemmalaget åter fick en hörna i den 40 minuten så kunde man utöka sin ledning till 2-0. Den första halvleken slutade 2-0 till Norrköping.

Örebro började den andra halvleken betydligt mycket bättre än den första och hade under de första tio minutrarna flera chanser vilka saknades i den första. Men snart skulle spelet jämna ut sig, dock presterade Örebro bättre än i första halvleken och i den 75 minuten så betalade det sig och bortalaget kunde reducera genom Katla Maria Thórdardóttir efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna 2-1. Örebro försökte nu få till en kvittering men hade åter oerhört svårt att få till avslutningen och matchen slutade 2-1 till Norrköping.

Ännu en förlust i en match där första halvleken bara är att glömma så fort som möjligt. Det gäller att snart börja få till ett spelsystem under två halvlekar annars kommer man att få kriga för nytt kontrakt i år igen.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 19 maj hemma på Behrn Arena mot Piteå IF.

Matchfakta IFKNorrköping vs KIF Örebro

• 28 minuten Mål Norrköping, Elin Rombing 1-0.
  • 40 minuten Mål Norrköping, Ebba Handfast 2-0.
  • 75 minuten Mål Örebro, Katla Maria Thórdardóttir 2-1.

Matchen slutade IFK Norrköping 2 vs KIF Örebro 1.