KIF Örebro föll väntat mot Hammarby

By on 30 september, 2024

Under måndagskvällen mötte KIF Örebro serietrean Hammarby IF på bortaplan i den 21 omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro som låg på kvalplats bara en poäng före AIK på nedflyttningsplats och i behov av poäng för att undvika nedflyttning. Hammarby å andra sidan ville vinna för att kunna ta sig till en andra plats i tabellen.

I den första halvleken var det Hammarby som stod för det stora bollinnehavet och Örebro som effektivt försvarade sig samt spelade på omställningar. Hammarby lyckades dock inte skapa särskilt mycket medans Örebro hade ett par omställningar som blev farliga. Första halvleken blev dock mållös och slutade också 0-0.

Andra halvlek bjöd på spel mot ett mål när ett betydligt mycket mer fokuserat Hammarby kom ut på planen och Örebro föll ännu djupare ner i sitt försvar. Örebro hade egentligen ingen ting att hämta och fick bara slå ifrån sig och i den 57 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 1-0. Efter målet fortsatte Hammarby att trycka på och kunde i den 65 minuten utöka sin ledning till 2-0. Örebro lyckades dock samla sig något och det blev inga fler mål i matchen som slutade 2-0 till Hammarby.

Den här matchen gick som väntat då ingen räknat med att Örebro skulle klara av att rubba Hammarby. Det man dock skall ta med sig är en väl genomförs första halvlek, och spelar man på det sättet kommer man att kunna hålla AIK bakom sig.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 6 oktober hemma mot AIK.

Matchfakta Hammarby IF vs KIF Örebro

• 57 minuten Mål Hammarby, Alice Carlsson 1-0.
  • 65 minuten Mål Hammarby, Cathinka Tandberg 2-0.

Matchen slutade Hammarby IF 2 vs KIF Örebro 0.