KIF Örebro föll trots bra insats

By on 26 juni, 2024

Det var toppen mot botten i kvällens match på Behrn Arena, när Örebro tog emot BK Häcken i den 13 omgången av Damallsvenskan 2024.

Troligtvis skulle det bli en ganska ensidig match, där Häcken mer eller mindre skulle dominera och Örebro då freda sig. Till stor del såg det ut så inledningsvis, men Örebro klarade sig bra där gästerna inte kom fram till några direkta farliga chanser.

Istället var det Örebro som i den 20 minuten var laget som skapade den första riktiga målchansen, när Molly Johansson på en kontring avlossade ett skott som Häcken målvakt fick tippa över ribban. Örebro fick med sig en hörna, som även den skapade ett bra läge för hemmalaget, men tyvärr inget mål.

Fram till pausvilan såg spelet i princip likadant ut under de första 45 minutrarna, det var mestadels Häcken som förde spelet och Örebro gick på kontringar. När första halvlek var spelad stod det 0-0 på resultattavlan.

Spelet under inledningen av andra halvlek höll inte direkt någon högre kvalitet, något som kunde bero på den tryckande värmen. Inget av lagen fick varken upp tempo eller energi, där det inte hände mycket.

Men så i den 67 minuten när Häcken var på besök i Örebros straffområde kom det första målet, tyvärr var det bortalaget som tog ledningen och Örebro blev tvungna att steppa upp spelet

Vilket man också försökte göra men Häcken är ju ett inte ett topplag för inte, men i den 74 minuten kunde Örebro komma upp där man avlossade ett skott som smet strax utanför den vänstra stolpen, nära nära.

Örebro fick till någorlunda bra spel innan slutsignalen ljöd, men man fick inte till det där sista och Häcken vann matchen.

Sett till helheten stod KIF Örebro för en riktigt bra insats då man ser till att Häcken ligger på andra plats och tillhör även eliten ute i Europa, något som Örebro inte gör och det gör insatsen så mycket bättre även om man förlorade matchen.

I den 14 omgången av Damallsvenskan 2024 spelar Örebro bort mot Vittsjö GIK, det gör man söndag 30 juni 2024.