KIF Örebro föll mot serie fyran

By on 1 september, 2024

Under söndagen tog KIF Örebro sig an Kristianstads DFF på bortaplan i den 18 omgången av Dam allsvenskan 2024.

Örebro som vann senast hemma mot Linköping och ville nu ha ytterligare en trepoängare  för att kunna ta sig upp från den kvalplats man befann sig på. Kristianstad å andra sidan förlorade senast hemma mot Piteå och ville få till en vinst för att ha möjligheten att avancera från sin fjärdeplats.

När det gällde det offensiva spelet hade inte Örebro mycket att hämta och efter att Kristianstad tagit ledningen i den 14 minuten så spikade man igen och gjorde det riktigt svårt för hemmalaget. Örebro hade inte några direkt farliga chanser i den första halvleken som slutade 1-0 till Kristianstad.

I den andra halvleken såg spelet ganska likt ut där Kristianstad stod för det offensiva spelet och Örebro försvarade sig, i den 67 minuten var det dock Örebro som lyckades komma loss och Katla Maria Thordardottir satte kvitteringen 1-1. Örebro kände nu lite medvind och satsade framåt för en trepoängare, men i den 72 minuten var det istället Kristianstad som slog in 2-1. Efter målet fortsatte Örebro med att jaga kvittering men hade det tungt och i den tredje övertidsminuten kunde Kristianstad stänga matchen med 3-1.

En tung match för Örebro och det märktes att man mötte ett topp lag. Defensivt så gör man en riktigt bra match, men i det offensiva var det inte mycket som stämde. Man måste nu fortsätta jaga trepoängare för att om möjligt slippa kvalet och hålla undan från nedflyttningsplats.

Nästa match spelar KIF Örebro på lördag den 14 september hemma på Behrn Arena mot FC Rosengård.

Matchfakta Kristianstads DFF vs KIF Örebro

• 14 minuten Mål Kristianstad, Hlín Eiríksdóttir 1-0.
  • 67 minuten Mål Örebro,  Katla Maria Thordardottir 1-1.
  • 72 minuten Mål Kristianstad, Katla Tryggvadóttir 2-1.
  • 93 minuten Mål Kristianstad, Hlín Eiríksdóttir 3-1.

Matchen slutade Kristianstads DFF 3 vs KIF Örebro 1.