KIF Örebro fick med sig poäng borta mot Vittsjö

By on 30 juni, 2024

KIF Örebro kom till match mot Vittsjö GIK med tre raka förluster i bagaget, där man fortsatt ligger på nedflyttningsplats fem poäng bakom negativt kval. Med det sagt så är det bara trepoängare som gäller nu när sommaruppehållet närmar sig, i dagens match mot Vittsjö fick man med sig en poäng i jakten på bättre placering.

KIF Örebros bortamatch mot Vittsjö GIK inleddes under regniga förhållanden, något som inte såg att störa något av lagen. Örebro började matchen med försvarsspel då Vittsjö var det mer bollförande laget, vilket gjorde att man inte fick till några riktiga anfall.

Även om det var hemmalaget som låg på mest och hade mest boll, kunde Örebros defensiv effektivt hålla bollen borta.

Med 30 minuters spel hade både regn som Vittsjös press avtagit en del, och Örebro började jobba sig framåt. När man gick till pausvila hade inget av lagen fått till någon egentlig farlig målchans, där det var fortsatt 0-0.

Örebro kom inden andra halvleken där man visade upp ett helt annat spel jämfört med första, nu kom man upp i mer organiserade anfall där man började visa upp mer klara chanser. Matchens första farliga chans uppstod i den 64 minuten, dock var det Vittsjö som hade den men inget mål.

Desto närmare slutet man kom desto jämnare blev spelet, där Örebro fortsatt kunde skapa möjligheter. På övertid fick man en riktigt bra chans med friläge, men Vittsjös målvakt var snabbt ute och kunde styra undan bollen. När matchen blåstes av stod det 0-0 på resultattavlan.

Örebro kunde ta sig in i matchen över tid, i första halvek såg det ut som Vittsjö skulle mer eller mindre punktera matchen tidigt. Men hemmalaget hade varken spets eller intensitet att komma till bra avslut, det och att Örebro defensiv visade sig starka. I slutet av den första halvleken och från start i den andra hade Örebro jobbat sig tillbaka där man stundtals var bättre än hemmalaget, man kunde även komma till en del avslut som inte riktigt räckte till. Matchen slutade sett till matchbilden rättvist, 0-0. Det oavgjorda resultatet gjorde att Örebro tog sin första poäng på bortaplan, de fem första poängen har kommit på Behrn Arena.

I den sista matchen innan sommaruppehållet tar Örebro sig an Djurgården på Behrn Arena, det gör man på lördag 6 juli 2024