Jonas Enrot höll nollan mot Linköping HC

By on 26 oktober, 2024
Arkivbild - Fotograf Karl-Johan Sandberg

Under lördagen åkte Örebro HK till Linköping för att ta sig an Linköping HC i den 13 omgången av SHL 2024/2025.

Örebro hade inför matchen tre raka vinster och kunde vid vinst gå upp bland topp sex i tabellen. Linköping å andra sidan kom från tre raka förluster och ville börja vinna igen.

Den första perioden började Linköping bäst, men Örebro kunde efter några minuter jobba sig in i matchen. Sedan följde ett ganska böljande spel där Linköping kanske hade det mesta av puck innehavet men där Örebro hade minst lika många chanser som hemmalaget. I den åttonde minuten kunde sedan Peetro Seppälä ge Örebro ledningen 0-1.

Andra perioden gick till Linköping då man var det offensivt klart bättre laget. Men en kombination av självuppoffrande försvarsspel från Örebro kombinerat med en storspelande Jonas Enrot gjorde att hemmalaget inte lyckades göra något mål. Örebro klarade också av tre boxplay så en defensivt bra period och 0-0 i periodsiffror.

I den tredje perioden fortsatte Linköping jaga en kvittering men Örebro gjorde det tufft för hemmalaget. Jonas Enrot fortsatte spela bra och Örebros försvarsspel var stabilt där samtliga spelare var där och täckte skott, en fin laginsats som avslutades i den 60 minuten då William Wikman kunde göra 0-2 när han satte pucken i tomt mål. Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro och matchen slutade 2-0 till Örebro.

En riktigt bra match från Örebros sida när det gäller försvaret, på anfallssidan är man dock inte riktigt lika bra men man gör vad man skall och får in två mål. Det känns som om det här laget verkligen jobbar för varandra och det ger resultat. Nu är man uppe på en sjätteplats i tabellen.

Nästa match spelas på tisdag den 29 oktober hemma i Behrn Arena och man möter Leksands IF.