Ingen bortavinst för Örebro SK

By on 5 oktober, 2024

Under lördagen tog Örebro SK sig an Varberg BoIS på bortaplan i den 26 omgången av Superettan 2024.

Örebro som hållit nollan i de tre senaste matcherna men som fortfarande med bara en vinst på bortaplan, nu behövde man poängen för att distansera sig från bottenstriden- Varberg å andra sidan spelade oavgjort senast mot Örgryte och låg på en 12 plats i tabellen klart inblandade i bottenstriden.

I den första halvleken var det Örebro som hade full kontroll då man vann samtliga andra bollar. Varberg försökte få till få till några anfall men de självdog snabbt då Örebro snabbt återtog bollen. I den 42 minuten kunde sedan Örebro ta ledningen genom Samuel Kroon som nickade i mål på en hörna 0-1. Örebro fortsatte att hålla Varberg kort och första halvlek slutade 1-0 till Örebro.

Det var ett mer aggressivt Varberg som kom ut i den andra halvleken och spelet jämnades ut. Spelet böljade sedan fram och åter med varierande chanser från båda lagen, men i den 91 minuten kunde Varberg kvittera 1-1. I slutminuten hade Varberg en jättechans att avgöra matchen men bollen gick tillslut utanför. Matchen slutade 1-1.

Örebro gör en riktigt bra första halvlek där man är aggressiva och har ett väl fungerande försvarsspel. Men när Varberg i den andra halvleken börjar sätta press på Örebro så tappar men det meste av spelet, samtidigt verkar inte orken finnas i laget. Nu ligger man kvar på sin tiondeplats bara fem poäng över Sundsvall på 15 platsen.

Nästa match spelar Örebro SK på tisdag den 22 oktober borta mot Degerfors IF.

Matchfakta Varberg BoIS vs Örebro SK.

• 42 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 0-1.
  • 90+1 minuten Mål Varberg, Gustav Broman 1-1.

Matchen slutade Varberg BoIS 1 vs Örebro SK 1.