Historisk vinst för Örebro SK Damer

By on 12 april, 2024

Det var under fredagskvällen dags för Örebro SK damer att premiär spela i Elitettan och premiären spelades på Behrn Arena mot Lidköpings FK.

Örebro som tog sig upp i Elitettan till den här säsongen och hade haft en bra försäsong. Lidköping å andra sidan slutade fyra i Elitettan säsongen 2023 och fick bära favoritskapet i denna match.

Det var Örebro som började den första halvlek bäst och redan efter 33 sekunder kunde Cornelia Karlsson göra hemmalagets första mål och en ledning för Örebro med 1-0. Örebro fortsatte att pressa Lidköping och hade flera riktigt vassa chanser, men det skulle dröja till den 36 minuten innan Cornelia Karlsson åter kunde trycka in bollen och ge hemmalaget 2-0. Lidköping hade inte många chanser i den första halvleken som slutade 2-0 till Örebro.

När den andra perioden började kändes det som om Örebro mer försökte förvalta sin ledning. Detta skulle dock visa sig ödesdigert och i den 49 minuten kunde Lidköping reducera 2-1. Men hemmalaget jobbade upp sig och började åter skapa chanser, men Nadine Allard i Lidköpings mål var omutlig. Fram till den 75 minuten då Ella Gunnarsson kunde sätta 3-1 för hemmalaget. Lidköping försökte att forcera men lyckades ändå inte göra några fler mål, så Örebro vann matchen med 3-1.

En bra premiär i Elitettan av Örebro och en historisk vinst mot ett motstånd som borde vara ganska bra. Örebro bjöd på ett bra anfallsspel och hög press vilket i denna match gav hemmalaget ett stort övertag. En bra start på den första säsongen i Elitettan, men nu får framtiden utvisa hur det här skall gå.

Nästa match spelar Örebro SK på lördag den 20 april borta mot Alingsås IF.

Matchfakta Örebro SK vs Lidköpings FK

• 01 minuten Mål Örebro, Cornelia Karlsson 1-0.
  • 36 minuten Mål Örebro, Cornelia Karlsson 2-0.
  • 49 minuten Mål Lidköping, Ida Ahlbom 2-1.
  • 75 minuten Mål Örebro, Ella Gunnarsson 3-1.

Matchen slutade Örebro SK 3 vs Lidköpings FK 1.