Dijan Vukojevic gjorde hattrick mot Sandviken

By on 29 juni, 2024

Degerfors spel har sett en aning knackigt ut än så länge i Superettan 2024, man blandar och ger där man stundtals briljerar för att i nästa stund tappa det helt och hållet. I dagens match, den sista inför ett litet sommaruppehåll tog man sig an andraplacerade Sandviken, i en match där Degerfors till sist stod som matchvinnare.

När matchen gick igång var det Sandviken som startade bäst, där Degerfors fick försvara sig inledningsvis. Över tid kom hemmalaget in i matchen, och i den 16 minuten kom det första målet där Dijan Vukojevic gjorde 1-0.

Nu stannade det inte där för Dijan, Degerfors fortsatte trycka på. I den 27 kom Vukojevic andra mål, där och då var Degerfors i förarsätet.

Sandviken kom tillbaka in i spelet där spelet jämnade ut sig, och bortalaget kom närmare en reducering. Mitt under en forcering för gästerna kom Degerfors upp i en kontring, där Gustav Lindgren i den 92 minuten slog in 3-0 målet.  När man gick till pausvila var hemmalaget i en betryggande ledning.

Den andra halvlek började som den första, Sandviken tryckte på men det höll inte i sig lika länge. I den 52 minuten gjorde Vukojevic sitt tredje mål vilket innebar hattrick, Degerfors var i ledning med fyra mål.

Nu är Sandviken inte laget som ger upp även om man ligger under med fyra mål, och bara fem minuter senare var det reducerat till 4-1. Med ca 20 minuter kvar av matchen hade spelkvaliteten hos Degerfors sjunkit ordentligt, och Sandviken tog över mer och mer. I den 69 minuten byttes tremålsskytten Dijan Vukojevic ut, och in kom Adi Fisic.

Fram till sista minuter var det Sandviken som stod för det offensiva, Degerfors såg att inte orka och man var två ibland trea på bollen. I den absolut sista minuten såg det ut som om Sandviken i såg att det inte skulle räcka till, då fick hemmalaget i offensivt straffområde en jättechans men inget mål. När matchen blåstes av stod det 4-1 på resultattavlan i Degerfors favör.

Sett till matchbilden såg det riktigt bra ut i typ 68-70 minuter där det var Degerfors som hade allt i sina egna händer, sen dog det bara. Helt plötsligt var orken och kreativiteten borta, och man bjöd in Sandviken som kom allt högre upp i banan och framför allt närmare mål. Där gjorde Degerfors defensiv en bra insats där man kunde hålla motståndarna borta från att skapa farliga chanser, man lyckades neutralisera Sandviken på ett bra sätt.

Degerfors vann matchen rättvist i mina ögon då man hade gjort det bäst där man förvaltade sina chanser riktigt bra, fyra mål och tre av Dijan Vukojevic är mycket bra och det räckte till för att Sandviken inte skulle kunna komma tillbaka.

Nu väntar ett uppehåll i Superettan 2024, där nästa match för Degerfors spelas söndag 21 juli 2024. Då möter man Östersunds FK på bortaplan.

Matchfakta Degerfors IF vs Sandvikens IF

• 16 minuten, Mål Degerfors, 1-0 Dijan Vukojevic.
  • 27 minuten, Mål Degerfors, 2-0 Dijan Vukojevic.
  • 45+2 minuten, Mål Degerfors, 3-0 Gustav Lindgren.
  • 52 minuten, Mål Degerfors, Dijan Vukojevic.
  • 57 minuten, Mål Sandviken, Calvin Kabuye.

Matchen slutade Degerfors IF 4 vs Sandvikens IF 1.