Degerfors tappade poäng på Stora Valla

By on 18 augusti, 2024
Bild: Degerfors IF/IK Brage

Degerfors IF har på de fem senaste matcherna fått med sig en förlust, två vinster och på de två senaste två oavgjorda. Inför dagens match med en match mindre spelad befann man sig på en fjärde plats, en plats som man fortsatt ligger på efter en svag insats på Stora Valla

Det blev en trevande start mellan Degerfors och Brage, där det såg ut som om lagen emellan kände på varandra. I den nionde minuten fick hemmalagets Vukojevic första chansen för Degerfors, men bollen hittade inte in i nät

Med 15 minuters spel så var det Degerfors som hade fått med sig ett visst övertag, där man spelade ut bra. Säsongens mål för Degerfors kom i den 19 minuten, när Narhom Girmai stänkte upp bollen i nättaket från vänstersidan och det var 1-0 på Stora Valla.

I den 27 minuten under en period av dominans från hemmalaget kom Brages kvittering till 1-1, målet kom efter en ren försvarsmiss. Efter gästernas kvittering tappade Degerfors det fina spelet, där man mer eller mindre tillät Brage att ta över tillställningen. Desto närmare 45 spelade minutern man kom desto mer tog gästerna över, när man gick till pausvila var det oavgjort

Efter, som det såg ut en välbehövlig vila i form av paus, kom Degerfors ut med en återfunnen energi. Där man visade upp en betydlig bättre energi och tryck offensivt, inte lika hög som i match inledningen dock. Med kvarten kvar var hemmalaget i förarsätet sett till matchens utvecklingen, med en offensiv där man skapade en del små chanser dock utan att vara riktigt nära.

Med det i åtanke ska man också veta att Degerfors över tid har en tendens att tappa sitt offensiva övertag, att sjunka ner alldeles för mycket för låta motståndarna komma tillbaka. Vilket man också gjorde, trots ett desperat tryck från Degerfors sida lyckades man inte komma till för att vinna matchen. En match som slutade oavgjort, där man tappade riktigt viktiga poäng i racet att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Ska man vinna och ta de poäng man behöver till avancemang måste man spela jämnare sett över matchtiden, skärpa och intensiteten måste spridas ut så att man inte under ganska långa stunder tappar spelmoment som gör att man bjuder in motståndarna i matchen.

Vid vinst i dagens match hade Degerfors gått upp på en andraplats i tabellen, men i och med tappade poäng ligger man kvar på en fjärde plats. En tabell som den ser ut i dagläget handlar om sex lag som har chansen på att gå upp i Allsvenskan som att ta tredjeplatsen som innebär kval.

I den 20 omgången av Superettan 2024 tar sig Degerfors an Örgryte på bortaplan, det gör man måndag 26 augusti 2024. Men där emellan åker man till Nyköping för en match i Svenska Cupen, onsdag 21 augusti 2024 spelar man den.

Matchfakta Degerfors IF vs IK Brage.

• 33 minuten Straff Helsingborg, Taylor Silverholt 1-0.
  • 51 minuten Mål Degerfors, Erik Lindell 1-1.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs IOK Brage 1.