Degerfors IF vinst satt långt inne

By on 27 juli, 2024

Under lördagen tog Degerfors IF emot Skövde AIK för den 16 omgången av Superettan 2024 hemma på StoraValla.

Degerfors hade inför matchen vunnit tre av sina fem senaste matcher och siktade på seger trots förlusten senast. Skövde å andra sidan hade en vinst på sina fem senaste och ville bygga vidare på vinsten mot Brage senast.

Det var Degerfors som förde spelet i den första halvleken och kom till flera fina lägen, men Skövde bjöd på ett uppoffrande försvarsspel vilket gjorde det jobbigt för hemmalaget. Att Skövdes målvakt dessutom storspelade gjorde inte saken enklare, men när Skövde kom till ett farligt läge i slutminutrarna så fick även Degerfors målvakt visa upp sina färdigheter med en riktigt kvalificerad räddning. Den första halvleken slutade 0-0.

Degerfors började med en hög press mot Skövde och redan i den andra minuten fick Skövde målvakten sträcka ut ordentligt när han räddade ett vasst skott från hemmalaget. Efter chansen fortsatte spelet som i första halvleken med uppoffrande lågt försvarsspel från Skövde och Degerfors som försökte ta sig förbi. Det skulle dröja till den 79 minuten innan Dijan Vukojevic kunde nicka in 1-0 på ett inlägg från inhoppande Grönborg. Skövde försökte nu ställa om för att kunna kvittera, men i den 85 minuten kunde inhopparen Adi Fisic sätta 2-0 när Pihlström nådde honom med en friställande passning. Skövde försökte åter gå framåt för en reducering men matchen slutade 2-0 till Degerfors.

Södertälje blev en svår nöt att knäcka för Degerfors, dock var det trevligt att se att man inte började ändra för mycket i spelet när det tog emot utan trodde på sin spelidé. Nu ligger man på samma poäng som Öster men där Öster har en match mindre spelad, man har i alla fall häng på täten så nu gäller det bara att hålla i.

Nästa match spelar Degerfors IF på lördag den 3 augusti borta mot Helsingborgs IF.

Matchfakta Degerfors IF vs Skövde AIK

• 79 minuten Mål Degerfors, Dijan Vukojevic 1-0.
  • 85 minuten Mål Degerfors, Adi Fisic 2-0.

Matchen slutade Degerfors IF 2 vs Skövde AIK 0.