Degerfors IF upp i serieledning

By on 19 september, 2024

Under torsdagskvällen tog Degerfors IF emot Gefle IF hemma på Stora Valla den 23 omgången av Superettan 2024.

Degerfors hade inför matchen sju raka matcher utan förlust och ville få till en vinst för att kunna överta serieledningen. Gefle å andra sidan låg på en 14 plats och behövde tre poäng för att kunna ta sig upp över kvalplatsen.

Degerfors hade ett massivt spelövertag i den första halvleken men mycket tack vare storspel från Gefles målvakt så lyckades inte hemmalaget få in någon boll i mål. Gefle hade också svårt att få till några vidare chanser då de undantagsvis lyckades få till ett anfall. Första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken fortsatte Degerfors med att pressa Gefle men hade svårt att ta sig förbi Mathias Nilsson som fortsatte storspela i målet. Mot slutet av matchen började Gefle tröttna samtidigt som Degerfors forcerade, men det skulle dröja till den tredje övertidsminuten innan hemmalaget kunde ta ledningen på en hörna genom Adi Fisic som bytts in bara sekunder innan. Matchen slutade 1-0 till Degerfors.

Den här segern satt långt inne för Degerfors och det blir nästan lite ironiskt att Adi Fisic får hoppa in och sätta inte bara segermålet utan också sitt första mål för säsongen. Nu gick man upp i serieledning och ett återinträde i Allsvenskan är inom räckhåll.

Nästa match spelat Degerfors IF borta mot Sandvikens IF på måndag den 23 september.

Matchfakta Degerfors IF vs Gefle IF.

• 94 minuten Mål Degerfors, Adi Fisic 1-0.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs Gefle IF 0.